Google Gebruiken

Inhoudsopgave:

Google Gebruiken
Google Gebruiken

Video: Google Gebruiken

Video: Google Gebruiken
Video: Google Agenda gebruiken 2024, Mei
Anonim

Google is tegenwoordig een van de meest populaire zoekmachines. Het maakt gebruik van eigen zoektechnologie en indexeert dagelijks enkele miljarden webpagina's. Om efficiënter tussen al dit materiaal te zoeken, kunt u speciale operators gebruiken voor zoekopdrachten.

Google gebruiken
Google gebruiken

instructies:

Stap 1

Voor efficiëntere en nauwkeurigere zoekopdrachten gebruikt Google Booleaanse operatoren. Zonder ze te specificeren, zoekt het systeem naar documenten die alle woorden van de zoekopdracht bevatten, wat gelijk staat aan een logische "EN", d.w.z. pagina's worden weergegeven met elk woord in de zoekterm die de gebruiker heeft opgegeven.

Stap 2

Als u afzonderlijk naar een specifieke zin wilt zoeken of resultaten voor twee verschillende zoekopdrachten tegelijk wilt zien, gebruikt u de logische OR-operator. Om dit te doen, moet u de verticale balk opnemen of de naam van de operator tussen de twee query's invoeren. Bijvoorbeeld:

Koelkast kopen | televisie

Dit verzoek is gelijk aan het volgende:

Koop koelkast OF TV

Stap 3

Gebruik de operator + om pagina's met een specifiek woord in zoekresultaten op te nemen. Als u bijvoorbeeld naar de Terminator 2-film wilt zoeken, voert u de volgende zoekopdracht in:

Terminator +2

In dit geval worden alleen de resultaten voor deze film weergegeven. Zonder de + operator zouden er pagina's kunnen verschijnen met informatie over andere afleveringen van deze film.

Stap 4

Net als bij de + operator, kunt u ook ongewenste pagina's uitsluiten van de resultaten met de - operator. Dus als de zoekopdracht "Terminator 2" wordt gewijzigd in "Terminator -2", worden alle resultaten voor deze serie films weergegeven, behalve informatie over het tweede deel van deze film.

Stap 5

Met de operator " kunt u in zijn geheel naar een specifieke zin zoeken. Als u bijvoorbeeld de zoekopdracht "koelapparatuur kopen" invoert, ziet u alleen die resultaten die exact de gegeven combinatie van woorden bevatten in dezelfde volgorde als die in de aanhalingstekens is opgegeven.

Stap 6

Op dezelfde manier kunt u de cache-instructie gebruiken. Als een pagina bijvoorbeeld niet laadt, maar u er echt naar moet kijken, voert u een query van de formuliercache in: adres_resource_adres in de adresbalk. U krijgt een gecachte kopie van de pagina te zien die de informatie bevat die u nodig hebt.

Aanbevolen: