Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Optimaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Optimaliseren
Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Optimaliseren

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Optimaliseren

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Optimaliseren
Video: Optimaliseren van harde schijven in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het aanpassen van de parameters van de harde schijf kan de prestaties van uw computer of laptop aanzienlijk verhogen. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat het gebrek aan tijdig onderhoud van de harde schijf kan leiden tot schade aan dit apparaat.

Hoe u uw harde schijf kunt optimaliseren
Hoe u uw harde schijf kunt optimaliseren

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - Slimme defragmentatie.

instructies:

Stap 1

Voer eerst een standaard opschoning uit van de systeempartitie van de harde schijf. Druk op de toetsencombinatie "Start" en E. Zoek het pictogram van de lokale schijf C en klik erop met de rechtermuisknop. Ga naar de eigenschappen voor deze sectie en open het tabblad Algemeen.

Stap 2

Klik op de knop Schijfopruiming. Wacht even terwijl het systeem ongebruikte bestanden voorbereidt op verwijdering. Klik op de knop "Verwijderen" nadat een nieuw menu verschijnt.

Stap 3

Klik nogmaals op het tabblad Algemeen en schakel de optie Sta bestanden op deze schijf toe om te worden geïndexeerd uit. Schakel indexering voor alle andere partities op de harde schijf op dezelfde manier uit.

Stap 4

Als uw harde schijf niet is gepartitioneerd in lokale schijven, moet u nieuwe partities maken. Installeer Paragon Partition Manager. Voer dit hulpprogramma uit nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

Stap 5

Open het tabblad "Wizards" en selecteer "Quick Create Section". Voer de grootte van het nieuwe volume in (laat 15-20 GB op de systeempartitie staan) en selecteer het bestandssysteem. Klik op de knop "Voltooien" en wacht tot u terugkeert naar het hoofdmenu "Programma's". Klik op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen.

Stap 6

Maak nu op dezelfde manier een partitie voor het wisselbestand. De grootte van dit volume moet drie keer de hoeveelheid RAM zijn die op uw computer is geïnstalleerd. Gebruik het FAT32-bestandssysteem voor deze partitie.

Stap 7

Open het configuratiescherm en ga naar het menu "Systeem". Open het submenu Geavanceerde systeeminstellingen. Klik op de knop "Opties" onder "Prestaties".

Stap 8

Open het tabblad "Geavanceerd" en klik op de knop "Wijzigen". Wijs een lokale schijf toe voor het wisselbestand. Vink het vakje aan naast "Formaat instellen" en voer de grootte van dit volume in. Druk op de knoppen "Instellen" en OK. Start je computer opnieuw op.

Stap 9

Download het hulpprogramma Smart Defrag. Voer het uit, selecteer alle beschikbare partities van de harde schijf. Klik op de knop Defragmenteren en selecteer Defragmenteren en optimaliseren. Nadat het hulpprogramma is voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: