Javascript Maken

Inhoudsopgave:

Javascript Maken
Javascript Maken

Video: Javascript Maken

Video: Javascript Maken
Video: Создание автокомплита на чистом Javascript 2024, Mei
Anonim

Modern webdesign is moeilijk voorstelbaar zonder scripts. Dankzij de scripttaal werd het mogelijk om verschillende taken in de browser uit te voeren, van het ontwerpen van het uiterlijk van de pagina tot het controleren van de door de gebruiker ingevoerde informatie. Zoals het geval is met andere talen, moet je java-scriрt leren met de eenvoudigste voorbeelden.

Javascript maken
Javascript maken

instructies:

Stap 1

U moet zich ervan bewust zijn dat java-script geen deel uitmaakt van HTML, het is een taal op zich. Maar het is ingebed in de paginacode of er wordt een link naar het scriptbestand in gegeven. Om te leren hoe je Java-scripts schrijft, heb je een HTML-editor nodig met syntaxisaccentuering. CuteHTML is bijvoorbeeld een kleine en erg handige editor.

Stap 2

In de regel begint het leren van een taal met het weergeven van de nu klassieke uitdrukking "Hallo, wereld!" Om deze regel op het browserscherm weer te geven, opent u een editor en voert u de volgende code in na de BODY-tag: Deze regel vertelt de browser dat JavaScript op dit punt begint.

Stap 3

Voer de tweede regel in: document.write ("Hallo, wereld!") Op deze regel wordt de zin "Hallo, wereld!" weergegeven in het browservenster. Let op de elementen van deze regel: eerst wordt aangegeven dat de tekst wordt weergegeven. Vervolgens worden de parameters van de tekst gespecificeerd - in dit geval de kleur. Andere parameters kunnen worden toegevoegd, zoals lettergrootte en type.

Stap 4

Eindig met java-script tag: Deze tag geeft de browser aan dat het script is voltooid. Nu je alle regels in de editor hebt ingevoerd, klik je op de knop Bekijken in browser in de editor (het vergrootglaspictogram op de achtergrond van de wereldbol). In het standaard browservenster dat wordt geopend, ziet u het resultaat van uw eerste script. Houd er rekening mee dat de browser de uitvoering ervan kan blokkeren en dat er een overeenkomstige waarschuwing zal verschijnen. Laat de browser java-scripts uitvoeren.

Stap 5

U kunt de grootte van de tekst wijzigen door na de kleur ‘RED’ in te voegen, gescheiden door een spatie, size = 7. Experimenteer met de lettergrootte door de cijfers te wijzigen. Verander ook de kleur - bijvoorbeeld naar 'BLAUW'.

Stap 6

U hebt vast vaker waarschuwingsberichten op de pagina's zien verschijnen. U kunt zo'n bericht weergeven met een java-script. Voer onderstaande code in de editor in. Het is heel eenvoudig, dus je kunt er gemakkelijk achter komen. Voor een gedetailleerde studie van java-script, zoek op internet naar gerelateerde tutorials.

Aanbevolen: