Hoe Plaats Je Een Spatie

Inhoudsopgave:

Hoe Plaats Je Een Spatie
Hoe Plaats Je Een Spatie

Video: Hoe Plaats Je Een Spatie

Video: Hoe Plaats Je Een Spatie
Video: Tegels zetten en voegen - Hoe plaats en leg je Maxaro tegels? 2024, Mei
Anonim

Automatische opmaak in Microsoft Word komt niet altijd overeen met wat u probeert te schrijven, en van tijd tot tijd corrigeert het programma de tekstopmaak niet correct. Er zijn bijvoorbeeld gevallen waarin het onaanvaardbaar is om sommige woorden en zinsdelen te breken door automatisch een deel van een zin in een andere regel te plaatsen. Onder hen zijn verschillende data, initialen, meeteenheden en nog veel meer. In dit geval kunt u de automatische opmaak, die een deel van een belangrijke combinatie van woorden of tekens naar een andere regel overbrengt, uitschakelen door een vaste spatie in te stellen, die regeleindes en onnodige woordafbreking voorkomt. Hoe plaats je een vaste spatie in je tekst?

Hoe plaats je een spatie
Hoe plaats je een spatie

instructies:

Stap 1

Open het gedeelte "Invoegen" in het hoofdmenu van Microsoft Word en selecteer Symbolen invoegen. Klik in het venster dat verschijnt op "Andere tekens" en zoek op het tabblad speciale tekens de "vaste spatie" in de lijst.

Stap 2

Klik erop met de muis en klik vervolgens op "Plakken". In de toekomst kunt u overal in uw tekst een vaste spatie invoegen door tegelijkertijd op de toetscombinatie "Ctrl" + "Shift" + "Space" te drukken.

Stap 3

Standaard zijn vaste spaties verborgen tekens, dus zoek naar het pictogram voor verborgen tekens in de menubalk om ze te zien. Ze kunnen ook worden weergegeven door het gedeelte "Alinea" te openen en op het item "Alle tekens weergeven" te klikken.

Stap 4

Je ziet gewone spaties als stippen en de vaste spaties die je zojuist hebt geplaatst als kleine cirkels. Om de weergave van spaties uit te schakelen, klikt u nogmaals op het zichtbaarheidspictogram voor verborgen symbolen en alle verborgen symbolen zullen verdwijnen. Hun zichtbaarheid kan op elk moment worden in- en uitgeschakeld.

Stap 5

Met deze spaties, op de juiste plaatsen in de tekst geplaatst, kunt u de gewenste combinaties van tekens onbreekbaar houden, ongewenste regeleindes voorkomen en de juiste opmaak van de tekst behouden.

Aanbevolen: