Hoe De Codering Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering Te Controleren?
Hoe De Codering Te Controleren?

Video: Hoe De Codering Te Controleren?

Video: Hoe De Codering Te Controleren?
Video: Controleren en coderen van een inkoopfactuur 2024, Mei
Anonim

Soms, wanneer u een tekstbestand probeert te openen, ziet u mogelijk een reeks onbegrijpelijke tekens in plaats van platte tekst. Dit betekent dat hoogstwaarschijnlijk de oorspronkelijke bestandscodering is gewijzigd. In een dergelijke situatie moet deze opnieuw worden gecontroleerd en, indien nodig, worden gewijzigd in de juiste. Daarna is het tekstbestand weer leesbaar.

Hoe de codering te controleren?
Hoe de codering te controleren?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het Stirlitz-programma.

instructies:

Stap 1

Voor verdere acties heeft u het Stirlitz-programma nodig. De applicatie is eenvoudig te vinden op internet. Download het (gedownload in het archief). Pak het archief uit in een willekeurige map. U hoeft het programma niet te installeren. U kunt het rechtstreeks vanuit de map uitvoeren.

Stap 2

Na het starten van het programma kom je in het hoofdmenu. Klik in de linkerbovenhoek van het venster op de opdracht "Bestand". Kies vervolgens de opdracht "Openen". Er verschijnt een bladervenster. In dit venster moet u het pad opgeven naar het bestand waarvan u de broncodering wilt weten. Selecteer het bestand met de linkermuisknop. Klik daarna onderaan het venster op "Openen". De inhoud van het document verschijnt in het hoofdmenuvenster van het programma.

Stap 3

Selecteer vervolgens het onderdeel "Bewerken" in het programmamenu. Klik daarna in het extra menu op "Decoderen". De procedure voor het decoderen van bestanden begint. In de regel is de duur niet langer dan tien seconden. Nadat de bewerking is voltooid, zou er leesbare tekst in het programmavenster moeten verschijnen in plaats van onbegrijpelijke tekens. Bovenaan het programmamenu moet informatie staan over de codering van het huidige bestand.

Stap 4

Nu kunt u het document in een normale staat opslaan. Klik hiervoor op "Bestand" en selecteer "Opslaan als" in het extra menu. Selecteer daarna de map waarin u het document wilt opslaan.

Stap 5

Als u een document in een ander formaat moet coderen, dan is dit ook vrij eenvoudig te doen. Er is een lijst met verschillende codes bovenaan de werkbalk. Wanneer het document is gedecodeerd, hoeft u alleen maar de code te selecteren en er met de linkermuisknop op te klikken. Binnen enkele seconden wordt de codering van het document gewijzigd. Als er weer onbegrijpelijke tekens verschijnen, dan betekent dit dat deze code niet past in het huidige document en moet u een andere kiezen.

Aanbevolen: