Hoe Codering Op Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Codering Op Te Geven
Hoe Codering Op Te Geven

Video: Hoe Codering Op Te Geven

Video: Hoe Codering Op Te Geven
Video: How to Put a Website Online: Template, Coding, Domain, Hosting, and DNS 2024, Mei
Anonim

De broncode van webpagina's moet een indicatie bevatten van de tekencoderingstabel voor gebruik door de browser bij het weergeven van inhoud. De manier waarop dit moet gebeuren is beschreven in de W3C (World Wide Web Consortium) standaarden.

Hoe codering op te geven
Hoe codering op te geven

instructies:

Stap 1

Om de codering van een HTML-document aan te geven, wordt de META-tag gebruikt, die in het kopgedeelte van de paginabroncode moet worden geplaatst. Een blok gemarkeerd met en tags wordt een kopblok genoemd. Om ervoor te zorgen dat deze metatag door de browser wordt gezien als een verwijzing naar een coderingstabel, moet de tekenset "codewoord" in het inhoudsattribuut worden geplaatst en moet een link naar de vereiste codering worden opgegeven na het gelijkteken. Het kan er bijvoorbeeld zo uitzien: hier is een link naar de windows-1251-codetabel, die de letters van het Russische alfabet bevat - zij is het die het vaakst wordt gebruikt in het Russisch sprekende deel van internet. U moet uw waarde schrijven na charset =. Dit kan bijvoorbeeld een UTF-8 Unicode-tekentabel zijn, of een andere codering met Cyrillische tekens (koi8-r, iso-ir-111, koi8-u, x-cp866, iso-8859-5, x-mac- cyrillisch, ibm855). Als het document is geschreven volgens XHTML-normen, voeg dan een spatie en een schuine streep ("/>") toe voor het laatste teken (">"). Deze hele tag moet zo dicht mogelijk bij het begin van het kopgedeelte van het document worden geplaatst (). Meestal volgt het een tag.

Stap 2

Om een indicatie toe te voegen van de codering die de browser moet gebruiken bij het weergeven van de inhoud van het document, opent u de paginabron voor bewerking. In de HTML-bron moet u eerst bepalen welke syntaxisstandaard wordt gebruikt om de tags te schrijven. Deze informatie wordt meestal op de allereerste regel geplaatst, in een tag die begint met <!DOCTYPE … Afhankelijk van of er naar de standaard wordt verwezen (XHTML of HTML), moet u de metatagcode aanpassen om de codering aan te geven. Zoek de tag met de coderegel klaar om in te voegen en voeg op de volgende regel uw metatag toe. Als een dergelijke tag niet in uw document staat, voeg dan de coderingsspecificatie onmiddellijk na de tag in. Sla vervolgens de bewerkte pagina op.

Stap 3

De codering moet ook worden gespecificeerd in externe stijlbestanden als deze elementen bevatten die tekens in de nationale taal gebruiken. Voeg deze definitie toe aan de eerste regel van uw CSS-bestand: @charset "windows-1251"; Natuurlijk moet u windows-1251 vervangen door uw eigen waarde.

Stap 4

HTML biedt ook een manier om de codering te specificeren van het document waarnaar de hyperlink verwijst. Hiervoor wordt het karakterset attribuut gebruikt. Bijvoorbeeld: Hoe eenvoudig!

Aanbevolen: