Hoe Het Script Uit Te Voeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Script Uit Te Voeren?
Hoe Het Script Uit Te Voeren?

Video: Hoe Het Script Uit Te Voeren?

Video: Hoe Het Script Uit Te Voeren?
Video: How to run a Shell script on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het vinden van een pagina op internet die niet op zijn minst een of ander script gebruikt, niet eenvoudiger dan op een universiteit - een student zonder mobiele telefoon. En net zoals een mobiele telefoon niet werkt zonder de juiste infrastructuur, hebben webscripts kracht nodig om ze te animeren. Wat is er precies nodig om het script uit te voeren?

Hoe het script uit te voeren?
Hoe het script uit te voeren?

instructies:

Stap 1

Laten we eerst de plaats bepalen waar het script moet worden gestart.

De uitvoering van het script in het script moet worden afgehandeld door de "taalprocessor" (of "taalinterpreter") - een programma dat sequentieel de regels van het script leest en de voorgeschreven acties uitvoert. Een dergelijk programma kan deel uitmaken van de serversoftware, of deel uitmaken van de browsercode, afhankelijk van in welke taal u het script wilt uitvoeren. Het PHP-script wordt uitgevoerd op de server; daarom is een actieve webserver vereist om het script uit te voeren. Een JavaScript-script wordt uitgevoerd in een browser, dus een browser op onze computer is voldoende om scripts in deze taal uit te voeren.

Stap 2

Nu meer over scripts die door de server worden uitgevoerd.

U kunt ook een webserver op uw computer installeren. Hij heeft zelfs geen internetverbinding nodig - zo'n server wordt "lokaal" genoemd. Dit is erg handig voor het schrijven en debuggen van scripts in server-side talen (php, perl, etc.). Op het net vindt u distributies (installatiekits) van zowel betaalde als gratis servers voor persoonlijk gebruik - bijvoorbeeld Zend, Denver, XAMPP, AppServ, enz. Maar als constante toegang tot internet geen probleem is, dan kun je het zonder een lokale server doen en een full-size webserver van een hostingprovider gebruiken. Meestal wordt deze service betaald, maar niet erg duur. Maar u zult veel extra modules, plug-ins, statistieken-handlers en andere nuttige dingen kunnen gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het installeren en onderhouden ervan.

Stap 3

En tot slot over scripts die in de browser worden uitgevoerd.

Wat de clientscripts betreft, we kunnen nu de eenvoudigste schrijven en uitvoeren, zonder iets te kopen, iets te installeren of te starten. We doen dit: allereerst openen we een willekeurige teksteditor, bijvoorbeeld een notitieblok. We schrijven er slechts 3 regels code in:

waarschuwing ("JavaScript is actief!")

Nu slaan we deze code op in een bestand met de extensie html (bijvoorbeeld js-test.html) en voeren deze zoals gewoonlijk uit door erop te dubbelklikken. Door de html-extensie (HyperText Markup Language) herkent het besturingssysteem het bestandstype en start het het programma dat is bedoeld om dergelijke bestanden te starten - dit is een browser. En de taaltolk in de browser zal het script lezen en uitvoeren. Het resultaat ziet eruit als de afbeelding.

Aanbevolen: