Hoe Cpu Te Overklokken

Inhoudsopgave:

Hoe Cpu Te Overklokken
Hoe Cpu Te Overklokken
Anonim

Het overklokken van de CPU is een effectieve manier om de prestaties van uw computer tegen lage kosten te verbeteren. Als u voorzichtig bent bij het uitvoeren van overklokacties, beschermt u uw computer en zijn componenten tegen schade.

Het verhogen van de kloksnelheid van de CPU betekent het versnellen van de computer
Het verhogen van de kloksnelheid van de CPU betekent het versnellen van de computer

Noodzakelijk

Programma's: CPU-Z, OSST of S&M

instructies:

Stap 1

Bepaal de processorspecificaties voordat u begint met het overklokken van uw processor. Ontdek welke frequentie het "top" -model van de familie heeft om de minimale taak van het aanstaande overklokken vast te stellen. Ontdek de versie van de processorkern. De prestaties en het overklokpotentieel verschillen vaak. Voor meer informatie over hoe goed overgeklokte processors van een bepaalde serie zijn, kunt u dit vinden op gespecialiseerde websites. Bijvoorbeeld op de porta

Stap 2

Bepaal uw moederbordmodel en fabrikant. Met deze gegevens kunt u op internet antwoorden vinden als u problemen ondervindt met het overklokken van de CPU. Gebruik het CPU-Z-programma om de processor en het moederbord te identificeren. Het vereist geen installatie. Pak het archief uit en voer het programma uit.

Stap 3

Controleer het koelsysteem van de CPU en de chipset. Om dit te doen, koppelt u de computer los van het stopcontact en verwijdert u de linkerkant van de behuizing nadat u de computer hebt uitgeschakeld. Kijk naar de CPU-koeler. Als het ontwerp enorm is, zijn er warmtepijpen, dan is het koelsysteem voldoende voor serieuze overklokken van de CPU. Als er een radiator is met een 80 mm ventilator, of een ander soortgelijk systeem, dan zijn de overklokmogelijkheden beperkt.

Stap 4

Test de stabiliteit van het systeem met behulp van gespecialiseerde programma's. S&M is bijvoorbeeld voor AMD-processors, Over Clock Checking Tool (OSST) is voor het controleren van Intel-processors. Deze programma's zorgen voor een krachtige rekenbelasting op de processor. De afwezigheid van crashes in deze programma's geeft de stabiliteit van de CPU aan.

Stap 5

Ga na het voltooien van de voorbereidende procedures direct verder met overklokken. Start je computer opnieuw op. Wanneer Press DEL to run Setup verschijnt, drukt u op de Del-toets om het BIOS te openen.

Stap 6

Ga naar het tabblad Extreme Tweaker en klik op At Overclock Tuner. Selecteer Handmatig en klik op de Enter-toets.

Stap 7

Stel in het item DRAM-frequentie de waarde van de frequentie van het RAM in. En in het DRAM Timing Control item, klik op Manual, en in de instellingen van de CAS # Latency, RAS # to CAS # Delay en RAS # Precharge parameters, verander de waarde in "5" met behulp van de "+" en "-" toetsen. Wijzig de RAS # actieve tijd in "15".

Stap 8

Stel in het item VCORE-spanning de standaard voedingsspanning van de CPU in. Deze waarde wordt weergegeven door het CPU-Z-programma. Verhoog in het item DRAM-spanning de spanning op het RAM met 0, 2-0, 3B. Verhoog de FSB-frequentie met 10 MHz vanaf de oorspronkelijke waarde.

Stap 9

Start het besturingssysteem op. Voer het OSST- of S&M-programma uit, voer de stabiliteitstest uit. Controleer de temperatuur van pc-componenten met HWMonitor. Als de test succesvol is, verhoogt u de FSB-frequentie met nog eens 5-10 MHz.

Stap 10

Verhoog in het BIOS-menu in het item VCORE-spanning de waarde met 0,05 V. Als de FSB-frequentie aanzienlijk wordt verhoogd, verhoog dan de spanning op de noordbrug van het moederbord. In het tabblad Extreme Tweaker onder North Bridge Voltage, verhoog je de spanning met de "+"-toets.

Stap 11

Voer een stabiliteitstest uit. Als het systeem het doorstaat, kunt u daar stoppen of doorgaan met overklokken totdat de spanning kritieke waarden bereikt of stopt met het helpen verhogen van de frequentie.

Nadat de maximale frequentie van de CPU is bereikt, verlaagt u de RAM-timings in het item DRAM Timing Control.

Aanbevolen: