Hoe Maak Je Een Video-instructie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Video-instructie
Hoe Maak Je Een Video-instructie

Video: Hoe Maak Je Een Video-instructie

Video: Hoe Maak Je Een Video-instructie
Video: Tips bij het maken van TUTORIALS of INSTRUCTIE VIDEO'S | video's in je online cursus 2024, Mei
Anonim

Het internet biedt voor bijna iedereen mogelijkheden tot realisatie. Een van de manieren om met behulp van internet de populariteit te vergroten, is door video-instructies op te nemen en vervolgens te publiceren over een breed scala aan activiteiten: van het bereiden van het ontbijt tot het maken van websites.

Hoe maak je een video-instructie
Hoe maak je een video-instructie

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - videocamera;
  • - een programma voor video-opname;
  • - microfoon:
  • - programma voor videobewerking;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Video-tutorials zijn een relatief nieuwe mogelijkheid om nuttige informatie met de hele wereld te delen, die populair is geworden dankzij de verspreiding van breedbandinternet, waarmee je online video's kunt bekijken. Als gevolg hiervan begonnen veel mensen instructievideo's te maken over letterlijk alles. Op YouTube vind je instructies voor het goed vouwen van tassen en sokken, het openen van blikjes, het snijden van groenten, het repareren van auto's, het maken van websites, het spelen van computerspelletjes, eigenlijk alles. Desalniettemin kun je altijd je eigen niche vinden, waarin de auteur van nuttige en interessante instructies populair zal worden.

Stap 2

Als je van plan bent instructies te filmen voor iets dat in de echte wereld gebeurt, heb je een videocamera nodig. U kunt de ingebouwde camera van uw laptop, een externe webcam gebruiken of de gewenste scène opnemen met uw camera of telefoon. De keuze hangt zowel af van je mogelijkheden als van wat je precies en onder welke omstandigheden je gaat fotograferen. Denk na over de acties die in het kader zullen vallen. Er wordt van uitgegaan dat je laat zien waar je zelf goed in bent, dus als je niet honderd procent zeker bent van het resultaat, kun je beter oefenen, dan meteen schieten.

Stap 3

Voor instructies over het gebruik van computerprogramma's of games is een videocamera niet nodig: het is voldoende om een programma te installeren om een beeld op de monitor vast te leggen. Er zijn veel gratis programma's van dit type op internet. Ze hebben verschillende functionaliteiten, maar ze maken het allemaal mogelijk om in een videobestand vast te leggen wat er op het scherm gebeurt.

Stap 4

Hoe dan ook, of je nu je acties hebt gefilmd met een camera of video hebt vastgelegd van een monitor, het resulterende videobestand is slechts het bronmateriaal. U moet de video bewerken met een computerbewerkingsprogramma: verwijder onnodige frames, voeg annotaties en uitleg toe, voeg een videotitel toe en voeg geluid toe.

Stap 5

Het is beter om de soundtrack apart op te nemen nadat je de video hebt bewerkt. Zo vermijdt u pauzes, spraakfouten, parasitaire woorden. Bekijk de resulterende video en schrijf de beoogde tekst op papier. Vervolgens kunt u beginnen met het opnemen van de audiotrack. Aarzel niet om een extra take te maken in geval van een reservering, want veel hangt af van hoogwaardige spraakbegeleiding.

Aanbevolen: