Poorten Openen In Windows

Inhoudsopgave:

Poorten Openen In Windows
Poorten Openen In Windows

Video: Poorten Openen In Windows

Video: Poorten Openen In Windows
Video: How to Check List of Open Ports in Windows 10? 2024, Mei
Anonim

In besturingssystemen van de Windows-familie wordt al lang een ingebouwde firewall of firewall gebruikt. Voor veel programma's zijn de instellingen van deze firewall niet geschikt en moet je "de bandbreedte verhogen". Voor bijvoorbeeld netwerkgames of programma's voor het delen van bestanden moeten bepaalde poorten worden geopend om goed te kunnen functioneren of spelen.

Poorten openen in Windows
Poorten openen in Windows

instructies:

Stap 1

Klik in het besturingssysteem Windows 7 op "Start", selecteer "Configuratiescherm" en zoek tussen de categorieën (als u de instellingen per categorie hebt weergegeven) de groep "Systeem en beveiliging". Klik op de kop Windows Firewall om de instellingenpagina te openen. Als u kleine categoriepictogrammen ziet, klikt u onmiddellijk op het pictogram met het label "Windows Firewall".

Stap 2

Zoek aan de linkerkant van het scherm het item "Geavanceerde instellingen" en voer het uit. Het instellingenvenster wordt geopend. Misschien verschijnt er bij het opstarten een venster waarin u wordt gevraagd het beheerderswachtwoord in te voeren. Voer het indien nodig in. Klik in de linkerkolom op "Inkomende regels". Een lijst met toepassingen en regels die voor hen zijn ingesteld, wordt geopend. Klik op het pictogram Regel maken in de rechterbovenhoek van het venster. De wizard Toepassingsregel maken wordt geopend.

Stap 3

Selecteer "Voor poort" en klik op "Volgende". Selecteer bovenaan het volgende venster het protocol waarvoor de poort is geopend: TCP of UDP.

Stap 4

Selecteer in de onderste helft van het venster een van de opties: "Alle lokale poorten" (als u alle poorten wilt openen) of "Specifieke lokale poorten", en voer rechts de gewenste poortnummers in, gescheiden door komma's (dit optie is meestal de beste). Houd er rekening mee dat het openen van alle poorten om veiligheidsredenen ten zeerste wordt afgeraden. Wanneer u kiest - klik op "Volgende".

Stap 5

Selecteer op de volgende pagina met instellingen "Sta de verbinding toe". Hierdoor wordt de poort geopend voor inkomende signalen. Klik volgende.

Stap 6

Er verschijnt een venster voor het selecteren van een netwerkprofiel waarvoor de regel wordt gebruikt. Vink de gewenste opties aan en klik op Volgende. Als u niet weet welke opties u moet kiezen, vinkt u ze alle drie aan.

Stap 7

Geef de regel een naam. De naam kan van alles zijn, je kunt ook een omschrijving voor de regel invullen als je wilt. Als u klaar bent, klikt u op de knop Voltooien. Sluit de firewall en het configuratiescherm. De poorten die bij het configureren van de regel zijn opgegeven, worden onmiddellijk geopend.

Aanbevolen: