E-mail Instellen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

E-mail Instellen Op Een Computer
E-mail Instellen Op Een Computer

Video: E-mail Instellen Op Een Computer

Video: E-mail Instellen Op Een Computer
Video: Microsoft Outlook 2010 e-mail instellen 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om met e-mail te werken: online en offline. Als u de online methode kiest, worden al uw berichten op de server opgeslagen en kunt u ze openen via de webinterface van uw mailbox. Als u een e-mailclient gebruikt, bijvoorbeeld Outlook Express, dan worden uw brieven naar uw computer gedownload en hebt u er zelfs zonder internet toegang toe.

E-mail instellen op een computer
E-mail instellen op een computer

Noodzakelijk

  • - een computer die is aangesloten op internet;
  • - email klant.

instructies:

Stap 1

Registreer een nieuwe mailbox om uw e-mail in te stellen. Ga hiervoor naar de site van een gratis e-mailsysteem, bijvoorbeeld gmail.com. Selecteer de link "Maak een account aan", vul vervolgens het registratieformulier in: login, wachtwoord, voor- en achternaam, beveiligingsvraag (gebruikt als u uw wachtwoord bent vergeten).

Stap 2

Klik op "Account maken". Vervolgens wordt u doorgestuurd naar uw mailbox. Om e-mail in te stellen, gaat u naar het item "Instellingen" en vervolgens naar "POP-doorsturen" en selecteert u de optie "Instructies voor het instellen". Vervolgens moet u de e-mailclient selecteren die op uw computer is geïnstalleerd en de gegeven instructies volgen.

Stap 3

Start Outlook Express om e-mail op uw computer in te stellen. Ga naar het menu "Service", selecteer daar de opdracht "Accounts", klik op de knop "Toevoegen" en selecteer vervolgens de optie "Mail". Voer de naam in die in uw letters wordt weergegeven in het veld "Korte naam", klik op "Volgende". Voer in het volgende venster uw volledige e-mailadres ([email protected]) in het formulierveld "E-mailadres" in.

Stap 4

Voer het volgende adres in - imap.gmail.com in de "Server voor inkomende berichten" en het adres van de server voor uitgaande e-mail smtp.gmail.com in het veld "Server voor uitgaande berichten", klik op "Volgende" om door te gaan met het configureren van de e - brievenbus. Voer uw gebruikersnaam in, inclusief het @ gmail.com-gedeelte in uw accountnaam, vul vervolgens het veld met de titel Wachtwoord in en klik op Volgende.

Stap 5

Klik op de knop "Voltooien", selecteer het veld "Account", selecteer daar de regel imap.gmail.com, klik op de knop "Eigenschappen", ga naar het tabblad "Geavanceerd", vink het vakje aan naast de "Verbinden via een beveiligde verbinding" item. Ga vervolgens naar het tabblad "Servers", vink het vakje aan naast de optie "Gebruikersauthenticatie".

Stap 6

Klik OK. Het configureren van e-mail op uw computer is nu voltooid. Vergelijkbare instructies voor andere e-mailclients zijn te vinden op:

Aanbevolen: