Hoe De Laatst Bekende Goede Configuratie Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe De Laatst Bekende Goede Configuratie Te Laden
Hoe De Laatst Bekende Goede Configuratie Te Laden

Video: Hoe De Laatst Bekende Goede Configuratie Te Laden

Video: Hoe De Laatst Bekende Goede Configuratie Te Laden
Video: wifi-afstandsbediening voor IR- en RF-codes Broadlink RM4C Pro, werk in Home Assistant 2024, Mei
Anonim

Door de laatst bekende goede configuratie in het Microsoft Windows-besturingssysteem te laden, kunt u systeemregisterinformatie en stuurprogramma-instellingen herstellen. Om de computer in deze modus op te starten, moet de gebruiker verschillende acties uitvoeren.

Hoe de laatst bekende goede configuratie te laden
Hoe de laatst bekende goede configuratie te laden

instructies:

Stap 1

Wanneer u het Windows-besturingssysteem opstart met de laatst bekende juiste configuratie, moet u begrijpen dat niet alle systeemfouten op deze manier kunnen worden verholpen. Informatie wordt slechts in één sectie van het systeemregister hersteld (HKEY_LOCAL_MACHINE / System / CurrentControlSet).

Stap 2

Als u onjuiste gegevens in het register hebt ingevoerd, is mogelijk een volledige herinstallatie van het besturingssysteem vereist. Gebruik de modus Laatst bekende juiste configuratie wanneer u problemen wilt oplossen met nieuwe apparaatstuurprogramma's die niet correct werken. Als de stuurprogrammabestanden beschadigd zijn of helemaal ontbreken, zal deze downloadmodus niet helpen.

Stap 3

Als uw computer is uitgeschakeld, schakelt u deze normaal in. Als de computer naar behoren werkt, start u deze opnieuw op. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" en selecteert u de opdracht "Shutdown" in het menu. Selecteer Opnieuw opstarten uit de voorgestelde opties.

Stap 4

Wanneer uw besturingssysteem begint te laden, of wanneer het bericht "Selecteer een besturingssysteem om te starten" verschijnt, drukt u op de F8-toets. Selecteer in het menu Geavanceerde opstartopties van Windows Laatst bekende juiste configuratie met behulp van de pijltoetsen op uw toetsenbord om door het menu te navigeren.

Stap 5

Druk op de [Enter]-toets en wacht tot het systeem opstart met de laatste werkende instellingen. Als u andere besturingssystemen op uw computer gebruikt, gebruikt u de pijltoetsen op uw toetsenbord om Microsoft Windows XP te selecteren en drukt u op [Enter].

Stap 6

Houd er bij het volgen van de bovenstaande stappen rekening mee dat nadat u de optie Laatst bekende juiste configuratie hebt gebruikt, alle wijzigingen die u aan het systeem hebt aangebracht sinds de laatste keer opstarten, verloren gaan.

Aanbevolen: