Hoe Mx Record Te Registreren

Inhoudsopgave:

Hoe Mx Record Te Registreren
Hoe Mx Record Te Registreren

Video: Hoe Mx Record Te Registreren

Video: Hoe Mx Record Te Registreren
Video: MX Records: All You Need to Know 2024, Mei
Anonim

MX-records, of Mail Exchange-records, zijn ontworpen om prioriteit te geven aan servers die de e-mail van een gebruiker ontvangen. Als de server met de laagste prioriteitswaarde niet beschikbaar is, worden e-mailberichten afgeleverd op de volgende server.

Hoe mx record te registreren
Hoe mx record te registreren

instructies:

Stap 1

Als u een permanente verbinding met internet en uw eigen server hebt, moet u mogelijk het systeem opnieuw configureren voor een handiger beheer van e-mailclients, het bepalen van quota voor de grootte van mailboxen, het wijzigen van de gebruikte interface, enz. Onderdeel van deze procedure is het voorschrijven van MX-records. Zoek eerst uw IP-adres of de naam van het domein dat u gebruikt. Zorg ervoor dat de mailserver succesvol is geïnstalleerd en correct werkt.

Stap 2

Zorg ervoor dat er geen problemen zijn met de voorwaartse en achterwaartse zone. Gebruik hiervoor het ping-commando met uw domeinnaam en bepaal het IP-adres. Voer daarna de opdracht nslookup uit op het gevonden IP-adres en bepaal de naam van het bijbehorende domeinrecord. Als de voorwaartse en achterwaartse zone-vermeldingen correct worden weergegeven, verwijdert u de bestaande Mail Exchange-vermeldingen.

Stap 3

Noteer de vereiste MX-records. Geef hiervoor de gewenste naam op (in de meeste gevallen is dit mx. Of mail.) En het IP-adres dat werkt met e-mailberichten. Dit is nodig om het adres te selecteren waarmee alle mailservers contact opnemen bij het verzenden van mail. Als dit adres niet kan worden gebruikt, wordt de domeinnaam gebruikt. De standaardwaarden van MX-records zijn dus:

- mx1.domeinnaam.com;

- relais. domein_naam.com.

Na het wijzigen van deze waarden zal de vorm aannemen:

- mail1.domeinnaam.com;

- mail2.domeinnaam.com.

Stap 4

De laatste stap is het wijzigen van uw e-mailconfiguratie-instellingen. Om dit te doen, schrijft u de naam van de mailserver voor het verzenden van e-mails in de SMTP-instellingen en regelt u een domein. Voeg de vereiste gebruikers toe en controleer de functionaliteit van de gemaakte configuratie.

Aanbevolen: