Een Voorschot Berekenen In Het 1C 8.3-programma

Inhoudsopgave:

Een Voorschot Berekenen In Het 1C 8.3-programma
Een Voorschot Berekenen In Het 1C 8.3-programma

Video: Een Voorschot Berekenen In Het 1C 8.3-programma

Video: Een Voorschot Berekenen In Het 1C 8.3-programma
Video: Возврат товаров от покупателя в 1С 8.3 2024, Mei
Anonim

Beginnende specialisten en accountants stellen zichzelf vaak de vraag: hoe bereken je een voorschot in 1C 8.3, salaris en personeel? Is er een reële mogelijkheid om een voorschot te berekenen in het programma en is het nodig om personenbelasting in te houden?

Een voorschot berekenen in het 1C 8.3-programma
Een voorschot berekenen in het 1C 8.3-programma

In de moderne arbeidswetgeving is er geen concept van "voorschot", tk. het is herinnerd sinds de Sovjettijd en is nog steeds in omloop.

Opbouw vooruitbetaling in 1C 8.3 salaris en personeel

Volgens de arbeidswet moeten werknemers 2 keer per maand salarissen worden betaald (artikel 136 van de arbeidswet van de Russische Federatie). Het voorschot is het salaris over de eerste helft van de maand. De datum van daadwerkelijke ontvangst van het inkomen is de laatste dag van de maand waarvoor het is opgebouwd (artikel 223 van het belastingwetboek van de Russische Federatie).

Hierdoor is het niet nodig om de afrekening met medewerkers voor de eerste helft van de maand in 1C te berekenen, omdat dit kan in de toekomst leiden tot fouten bij de verwerking van de inkomstenbelasting. In 1C 8.3 "Salaris en personeel" staat een document: "Opbouw over de eerste helft van de maand." Zijn functie is om het salaris voor de eerste helft van de periode te berekenen; het maakt geen boekingen op transactiebasis.

Plaats van aanduiding van de wijze van berekening van het voorschot

In het programma vindt u drie soorten voorschotberekeningen:

  1. Vaste hoeveelheid;
  2. Percentage van het tarief;
  3. Berekening voor de eerste helft van de maand.

Wanneer een werknemer wordt aangenomen op basis van een contract, wordt de berekeningswijze van het voorschot vermeld in het document “Indienstneming”. Verder, om deze informatie te zien, kunt u deze vinden in de directory "Werknemers". Het bedrag van het voorschot moet vooraf worden vastgesteld, het blijft alleen om het te betalen. Hiervoor wordt een van de bladen gebruikt: naar de bank, naar de kassier, betalingen via de distributeur, de lijst met overschrijvingen naar rekeningen.

Vooraf rekenproces:

  1. U moet naar het menu "Betalingen" - "Alle afschriften" gaan;
  2. Klik op "Maken" en selecteer vervolgens het blad dat nodig is voor de opbouw;
  3. U dient een geschikte organisatie te kiezen waarin de werknemer een voorschot krijgt;
  4. Wij geven de maand en datum van betaling aan bij de kassier;
  5. De lijst "Betalen" valt weg, u moet "Geavanceerd" selecteren.
  6. Voeg medewerkers van de organisatie toe in de tabel (u kunt de knop "Vullen" gebruiken als de medewerkers eerder zijn ingevoerd);
  7. We voeren uit en sluiten af. Standaard procedure.

In een situatie waarin een werknemer vooraf is ingesteld om een voorschot te berekenen met een "percentage van het tarief", berekent het programma, bij de keuze in het document, het bedrag van het voorschot zelf, rekening houdend met het eerder ingestelde percentage.

Berekeningsproces voor de eerste helft van de maand

Deze berekening in het programma is evenredig met de gewerkte dagen, u kunt ook rekening houden met de vakantie en de verlenging ervan, maar deze items moeten apart worden opgegeven.

  1. Het is noodzakelijk om een document "Toerekening voor de eerste helft van de maand" aan te maken.
  2. Open het menu "Salaris" - het item "Alle kosten";
  3. Klik op "Maken" en selecteer vervolgens "Toerekening voor de eerste helft van de maand";
  4. Vul op dezelfde manier de velden in en voeg de werknemer toe aan de tabel;
  5. De kolom "Accrual" is verplicht. Een werknemer kan verschillende kosten hebben, bijvoorbeeld "Salarisbetaling". Alle geplande kosten kunnen in extra regels in rekening worden gebracht.
  6. "Opbouw" dient alleen om de hoogte van het voorschot te berekenen. Voor een maand worden aan het einde van de maand overboekingen gedaan.

Aanbevolen: