Veldtype Wijzigen In

Inhoudsopgave:

Veldtype Wijzigen In
Veldtype Wijzigen In

Video: Veldtype Wijzigen In

Video: Veldtype Wijzigen In
Video: 2017 NECO MS ACCESS DP PRACTICAL SOLUTION 2024, Mei
Anonim

Het type veld in Microsoft Access bepaalt de aard van de gegevens die in de tabel worden ingevoerd, bijvoorbeeld tekst of numeriek. Er zijn ook speciale soorten velden voor het invoegen van koppelingen naar bestanden die in andere toepassingen zijn gemaakt (afbeeldingen, documenten), voor het invoeren van grote teksten.

Het veldtype wijzigen
Het veldtype wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start", selecteer het hoofdmenu-item "Programma's" en vervolgens Microsoft Office - Microsoft Access. De volgende stappen zijn relevant voor versies van Office ouder dan 2007. Open de vereiste database, om het veldtype in Access te converteren, selecteer de opdracht "Bestand" - "Openen", of klik op de knop met de mapafbeelding op de werkbalk.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Tabellen", selecteer de tabel waarin u het veldtype wilt wijzigen, klik op de knop "Constructor". Klik in het geopende venster op de zwarte pijl rechts van de naam van het vereiste veld, selecteer het vereiste veldtype, sluit de tabel, bevestig de wijzigingen.

Stap 3

Wijzig het veldtype in Access 2007. Start hiervoor het programma en open de gewenste tabel. Zoek vervolgens de gewenste tabel in het navigatiegebied en dubbelklik erop. De tabel wordt geopend in de bewerkingsmodus. Selecteer een veld, om het type te wijzigen gaat u naar het tabblad "Tabel", selecteert u de groep "Gegevenstype en opmaak", klikt u op de pijl en selecteert u in de lijst "Gegevenstype" het gewenste veld. Sla uw wijzigingen op.

Stap 4

Om het veldtype van een tabel in de ontwerpmodus te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de tafel en selecteert u Ontwerpen. Zoek het vereiste veld in het venster, selecteer het vereiste veldtype in de kolom Gegevenstype en sla de wijzigingen op.

Stap 5

Houd rekening met de volgende overwegingen voor het wijzigen van het gegevenstype in Access. Wanneer u een Memoveld naar een tekstveld converteert, blijven alleen de eerste 255 tekens erin, de rest wordt verwijderd. Als u het veldtype van boolean naar tekst wilt converteren, wordt de waarde 1 geconverteerd naar "Ja" en de waarde "0" naar het woord "Nee". Als het tekstveld wordt gewijzigd in valuta, mag het alleen cijfers en geldige scheidingstekens voor valutanummers en -tekens bevatten. Het aantal tekens in een dergelijk veld mag niet groter zijn dan een numeriek veld. Als u een datum naar een getal wilt converteren, stelt u de grootte van het numerieke veld in op Lang geheel getal. Van het veldtype "Teller", dat de sleutel is, is conversie naar andere veldtypen niet mogelijk.

Aanbevolen: