Een SQL-query Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een SQL-query Uitvoeren
Een SQL-query Uitvoeren

Video: Een SQL-query Uitvoeren

Video: Een SQL-query Uitvoeren
Video: SQL queries uitvoeren op een database met phpMyAdmin 2024, Mei
Anonim

Een onprofessionele programmeur heeft meestal te maken met SQL-query's bij het werken met internetbronnen. De meeste zijn blogs, forums, sitebeheersystemen, enz. - gebruikt de MySQL-database in het werk. Voor dit DBMS is er een zeer populaire applicatie waarmee u zowel afzonderlijke tabellen als volledige databases kunt beheren. Het maken van SQL-query's in PhpMyAdmin - dit is de naam van deze applicatie - is mogelijk zowel in dialoogvorm als met handmatige invoer van een operator.

Een SQL-query uitvoeren
Een SQL-query uitvoeren

Noodzakelijk

Toegang tot de PHPMyAdmin-applicatie

instructies:

Stap 1

Laad de hoofdpagina van de applicatie in de browser, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. In de linkerkolom van de eerste pagina staat een lijst met links naar de databases die voor u beschikbaar zijn - selecteer degene die u nodig heeft.

Stap 2

De inhoud van de linker- en rechterkolom zal veranderen - de lijst met tabellen zal de plaats innemen van de lijst met databases aan de linkerkant. Als u een query naar een specifieke tabel wilt maken, klikt u op de bijbehorende link, en als de query verwijst naar de hele database, klikt u op het tabblad SQL in het menu van de rechterkolom. Na het selecteren van een tabel zal zo'n tabblad ook op de pagina aanwezig zijn en moet u er ook naartoe gaan.

Stap 3

Typ uw zoekopdracht in het vak onder de "SQL-query(s) uitvoeren tegen mysql-database:" Als u in de vorige stap geen tabel heeft geselecteerd, is dit veld leeg, anders wordt er een sjabloon in geplaatst, die alleen moet worden aangevuld of gecorrigeerd. De sjabloon kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: SELECT * FROM `help_category` WAAR 1U kunt onmiddellijk op de knop OK klikken en er wordt een query naar de database gemaakt - deze retourneert een lijst met alle rijen met alle velden uit de tabel genaamd help_category.

Stap 4

Wanneer u een SQL-query maakt voor een geselecteerde tabel, kunt u de lijst met beschikbare kolommen gebruiken - deze wordt rechts van het invoerveld geplaatst. U kunt de sjabloon bijvoorbeeld in de volgende vorm omzetten: SELECT `url` FROM` help_category` WHERE `name` =" Geometrische constructies "Let op de aanhalingstekens: de namen van velden en tabellen - url, naam en help_category - worden niet gebruikt voor aanhalingstekens die om tekstgegevens worden geplaatst (Geometrische Structuren). Nadat u op OK hebt geklikt, retourneert deze query de tabelrijen met de waarde "Geometrische constructies" in het naamveld. De lijst met resultaten heeft slechts één url-kolom, omdat deze alleen wordt opgegeven na de SELECT-instructie.

Stap 5

Hetzelfde verzoek kan online worden gegenereerd. Om dit te doen, klikt u op de link "Zoeken" en vult u de tabel in onder de zoekopdracht "Uitvoeren" met voorbeeldtekst. Voor het bovenstaande voorbeeld is het in deze tabel voldoende om de tekst "Geometrische constructies" in de kolom "Waarde" van de naamregel te typen. Als u complexere zoekopdrachten wilt maken, klikt u op de link 'Parameters' onder de tabel, waarna een extra set velden en selectielijsten wordt geopend.

Stap 6

Klik op OK en PhpMyAdmin zal de SQL-query samenstellen en naar de database sturen.

Aanbevolen: