Hoe Geanimeerde Avatars Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Geanimeerde Avatars Te Maken
Hoe Geanimeerde Avatars Te Maken

Video: Hoe Geanimeerde Avatars Te Maken

Video: Hoe Geanimeerde Avatars Te Maken
Video: How to Cartoon Yourself (#1 Step-by-Step PHOTOSHOP Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers van forums en sociale netwerken hebben gekeken naar de knipperende en iriserende geanimeerde avatars en vroegen zich af hoe ze van zichzelf dezelfde schoonheid konden maken. Bovendien is het proces van het maken van animatie in GIF-formaat met behulp van de Photoshop-editor niet bijzonder moeilijk.

Hoe geanimeerde avatars te maken
Hoe geanimeerde avatars te maken

Noodzakelijk

Grafische Photoshop-editor

instructies:

Stap 1

Maak een document in Photoshop met de afmetingen van de foto van de gebruiker, geldig op de internetbron waar u het gaat uploaden. Gebruik de opdracht Nieuw in het menu Bestand.

Stap 2

Selecteer in het gereedschapspalet het gereedschap Emmertje ("Vullen"). Klik op de bovenkant van de twee gekleurde vierkanten onder aan het deelvenster Gereedschappen om een neutrale kleur te selecteren in het voorgrondkleurenpalet dat wordt geopend. Klik op de OK-knop. Klik met de linkermuisknop op het nieuwe document en vul het met de voorgrondkleur.

Stap 3

Selecteer in het palet "Tools" het gereedschap Horizontal Type Tool ("Horizontale tekst"). Klik met de linkermuisknop op het documentveld en schrijf een woord. In de voltooide animatie knippert het. Klik met de cursor op de tekstlaag in het deelvenster Lagen om het bewerken van de tekst te voltooien.

Stap 4

Dupliceer de tekstlaag. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de tekstlaag in het palet Lagen en selecteer Laag dupliceren.

Stap 5

Stel in de eigenschappen van de kopie van de tekstlaag de parameter Outer Glow in. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de kopie van de tekstlaag en selecteer Overvloeiopties in het contextmenu. Klik in het geopende venster op het item Outer Glow en stel de Spread-waarde in op 6% en de parameter Grootte op 18 pixels. Klik op de OK-knop.

Stap 6

Dupliceer de kopie van de tekstlaag. Open het venster Overvloeiopties door met de rechtermuisknop op de nieuwe laag te klikken en in de Outer Glow-instellingen de waarde Grootte in te stellen op 59 pixels. Klik OK. Het animatieframework is klaar.

Stap 7

Open het deelvenster Animatie. Selecteer hiervoor Animatie in het menu Venster.

Stap 8

Maak het eerste frame van de animatie. Schakel hiervoor in het lagenpalet de zichtbaarheid van beide lagen met een gloed rond de tekst uit door op het pictogram in de vorm van een oog te klikken.

Stap 9

Maak een tweede frame van de animatie. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de knop met een driehoek in de rechterbovenhoek van het palet "Animatie". Selecteer in het menu dat verschijnt de opdracht Nieuw frame. Schakel de zichtbaarheid van de laag met de glans van de tekst, die boven de laag zonder glans ligt, in door met de linkermuisknop op het pictogram in de vorm van een oog links van de laag te klikken.

Stap 10

Maak het derde frame van de animatie. Gebruik hiervoor opnieuw de opdracht Nieuw frame en schakel de zichtbaarheid van de laatste laag met de gloed van de tekst in.

Stap 11

Pas de duur van het frame in de animatie aan. Klik hiervoor met de linkermuisknop op alle drie de frames terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Klik op het driehoekje dat de duur van het frame aangeeft onder elk frame. Selecteer een duur in het vervolgkeuzemenu. Start het afspelen met de afspeelknop onderaan het animatiepalet en bekijk het resultaat. Wijzig indien nodig de frameduur.

Stap 12

Sla de geanimeerde avatar op met de opdracht Opslaan voor web in het menu Bestand. Selecteer rechtsboven in het geopende venster een van de voorinstellingen om op te slaan als GIF-bestand. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: