Een Gif-bestand Wijzigen

Inhoudsopgave:

Een Gif-bestand Wijzigen
Een Gif-bestand Wijzigen

Video: Een Gif-bestand Wijzigen

Video: Een Gif-bestand Wijzigen
Video: Les 215 Photoshop - Hoe maak ik een GIF animatie 2024, Mei
Anonim

Gif-bestanden (Graphics Interchange Format) bevatten statische of geanimeerde afbeeldingen die voornamelijk bedoeld zijn voor gebruik op internet. Het wijzigen van de inhoud van dergelijke bestanden is mogelijk met alle programma's die zijn ontworpen voor het bewerken van grafische afbeeldingen. Afhankelijk van het soort wijzigingen dat u aan het gif-bestand moet maken, kan het voldoende zijn om een afbeeldingsviewer op het systeem te hebben geïnstalleerd, of u moet mogelijk een grafische editor installeren om met geanimeerde afbeeldingen te werken.

Een-bestand wijzigen
Een-bestand wijzigen

instructies:

Stap 1

Gebruik een eenvoudige applicatie om afbeeldingen te bekijken als het bewerken van een gif-bestand moet bestaan uit het manipuleren van de grootte van het zichtbare gebied van de afbeelding, het roteren of andere eenvoudige handelingen. Zelfs de standaardviewer die in Windows Verkenner is ingebouwd, kan afbeeldingen draaien. Programma's die meer gericht zijn op het werken met bestanden van grafische formaten hebben ingebouwde functies voor het bewerken van afbeeldingen, het wijzigen van de grootte en het gewicht van GIF-bestanden. FastStone Image Viewer heeft bijvoorbeeld functies om de scherpte, verzadiging en andere beeldparameters te wijzigen, schaduw en andere effecten toe te voegen, desaturatie te verminderen, tekstlabels, watermerken, verf, enz. toe te passen.

Stap 2

Gebruik meer geavanceerde softwareproducten als de mogelijkheden van afbeeldingsviewers om de nodige wijzigingen in het gif-bestand aan te brengen niet voldoende zijn. De meest voorkomende professionele grafische editor is tegenwoordig Adobe Photoshop. Natuurlijk zal het gebruik van zo'n editor extra tijd vergen om de tools onder de knie te krijgen. Dit programma heeft veel mogelijkheden om met statische afbeeldingen in dit formaat te werken, maar het is niet bedoeld voor het bewerken van geanimeerde gif-afbeeldingen, hoewel er ongedocumenteerde mogelijkheden zijn om dergelijke bestanden te bewerken.

Stap 3

Installeer een gespecialiseerd programma als u precies de animatie in het gif-bestand wilt wijzigen. Dit kunnen bijvoorbeeld GIMP, Microsoft.gif"

Aanbevolen: