Hoe Maak Je Een GIF Van Een Video

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een GIF Van Een Video
Hoe Maak Je Een GIF Van Een Video

Video: Hoe Maak Je Een GIF Van Een Video

Video: Hoe Maak Je Een GIF Van Een Video
Video: Hoe maak je zelf een GIF - Creëer social media content? 2024, Mei
Anonim

Om een videofragment om te zetten in een gif-animatie, moet je een set statische frames uit de clip halen en daaruit een bewegend beeld samenstellen. Een video-editor of -converter met de mogelijkheid om een reeks afbeeldingen te exporteren, zal helpen om deze taak het hoofd te bieden. U kunt frames in Photoshop samenvoegen tot een gif-bestand.

Hoe maak je een van een video
Hoe maak je een van een video

Noodzakelijk

  • - filmpje;
  • - VirtualDub-programma;
  • - Photoshop-programma.

instructies:

Stap 1

Om een fragment van een film te exporteren als een opeenvolging van statische beelden, is het programma VirtualDub geschikt. Gebruik de toetsen Ctrl + O om de video erin te openen en sleep de aanwijzer van het huidige frame naar het begin van de sectie die moet worden omgezet in animatie.

Stap 2

Door op de Markeer in-knop onder het spelervenster te klikken, geeft u het begin van het geselecteerde gebied aan. Markeer het einde van het fragment met de frames waarvan je gaat werken door op de Mark out-knop te drukken.

Stap 3

Gebruik de optie Afbeeldingsreeks in de groep Exporteren van het menu Bestand om de instellingen voor de opgeslagen reeks afbeeldingen te openen. Selecteer het formaat van de beelden en de locatie waar ze zullen worden opgenomen.

Stap 4

Als u met een versie van Photoshop werkt die videoframes als lagen kan importeren, maak dan van deze gelegenheid gebruik. Gebruik de optie Videoframes naar lagen in de groep Importeren van het menu Bestand om een dialoogvenster te openen en een bestand te selecteren om te verwerken. Als u de hele clip niet opnieuw gaat animeren, schakelt u de optie Alleen geselecteerd bereik in de importinstellingen in en selecteert u het fragment dat u in Photoshop wilt importeren in de tijdlijn onder het voorbeeldvenster.

Stap 5

Gebruikers van oudere versies van de grafische editor moeten de frames die met de video-editor zijn opgeslagen handmatig laden. Gebruik de combinatie Ctrl + O die al in een ander programma wordt gebruikt en open de eerste van de opgeslagen afbeeldingen.

Stap 6

Als de animatie uit een groot aantal frames zal bestaan, kunt u het gemakkelijker maken om ze samen te voegen tot één bestand door een korte actie op te nemen. Om dit te doen, laadt u de volgende van de opgeslagen frames in de editor en klikt u op de knop Nieuwe actie maken in het palet Acties.

Stap 7

Nadat u bent begonnen met het opnemen van de reeks acties, selecteert u de inhoud van het tweede frame met de combinatie Ctrl + A en kopieert u deze met de toetsen Ctrl + C. Ga naar het venster met de eerste afbeelding en voeg er een nieuwe laag in met behulp van de Ctrl + V-toetsen. Sluit het bestand met het tweede frame en stop het opnemen van de actie met de knop Opname stoppen.

Stap 8

Om een kader in een bestand in te voegen als een laag met behulp van de gemaakte reeks, opent u de volgende afbeelding achter elkaar in Photoshop, selecteert u de naam van de gemaakte actie en klikt u op de knop Afspelen. Als de grootte van de opgeslagen frames te groot blijkt te zijn, snijdt u na het laden van de lagen het overtollige bij met het gereedschap Bijsnijden of wijzigt u het formaat van het bestand met behulp van de optie Afbeeldingsgrootte van het menu Afbeelding.

Stap 9

Maak animatieframes. Schakel hiervoor alle lagen uit behalve de achtergrond en open het Animatiepalet met de menuoptie Venster. Gebruik de knop om de geselecteerde frames te dupliceren en maak een nieuw frame in het palet. De vereiste knop bevindt zich in het onderste gedeelte van het palet en ziet eruit als een vel papier met een gevouwen hoek. Schakel in het lagenpalet de zichtbaarheid in van de volgende afbeelding die u in de animatie gaat invoegen. Voeg op dezelfde manier alle andere afbeeldingen toe aan de toekomstige gif.

Stap 10

Om de afspeelsnelheid aan te passen, selecteert u de volledige inhoud van het animatiepalet door op het eerste en laatste frame te klikken terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Door op de pijl onder aan een frame te klikken, stelt u de gewenste duur in.

Stap 11

Sla de animatie op met de optie Opslaan voor web in het menu Bestand en kies.gif"

Aanbevolen: