Waarom De Computer De Externe Harde Schijf Niet Ziet?

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer De Externe Harde Schijf Niet Ziet?
Waarom De Computer De Externe Harde Schijf Niet Ziet?

Video: Waarom De Computer De Externe Harde Schijf Niet Ziet?

Video: Waarom De Computer De Externe Harde Schijf Niet Ziet?
Video: Nieuwe Harde schrijf word niet erkend in Windows 10 of gebruikt harde schrijf in ander formaat 2024, Mei
Anonim

De situatie waarin de computer geen externe schijf detecteert, komt vrij vaak voor. Dit kan te wijten zijn aan een storing van de harde schijf zelf, of aan een computerstoring of een storing in het besturingssysteem. Probeer, voordat u contact opneemt met het servicecentrum, onafhankelijk de redenen te begrijpen voor wat er gebeurt.

Waarom de computer de externe harde schijf niet ziet?
Waarom de computer de externe harde schijf niet ziet?

instructies:

Stap 1

Het is mogelijk dat de oorzaak ligt in een storing van de USB-controller. Sluit uw harde schijf aan op een andere USB-poort. Het komt vaak voor dat externe media niet starten vanwege een gebrek aan stroom, vooral als u de connectoren op het voorpaneel gebruikt.

Stap 2

Probeer de kabel die u voor de verbinding gebruikt te vervangen. Na verloop van tijd kan er schade in verschijnen, wat leidt tot een gebrek aan verbinding. Als er twee connectoren zijn voor aansluiting, moeten beide worden aangesloten.

Stap 3

Soms ligt de reden in de voeding van de computer. Als er veel randapparatuur bij betrokken is, is het vermogen om een externe HDD aan te sluiten mogelijk niet voldoende. Koppel een deel van de apparatuur los.

Stap 4

Externe media worden mogelijk niet gedetecteerd in het systeem vanwege problemen met het stuurprogramma. Controleer of de schijf wordt weergegeven in Apparaatbeheer. U kunt het openen door de opdracht "Start" - "Configuratiescherm" - "Apparaatbeheer" uit te voeren.

Stap 5

Klik op de regel "Schijfstations". U ziet een lijst met alle harde schijven. Klik met de rechtermuisknop op de regel met de naam van de externe HDD en selecteer "Update driver".

Stap 6

Het wordt ook aanbevolen om de stuurprogramma's van uw USB-controller bij te werken. Als het automatisch zoeken niet lukt, probeer dan zelf het stuurprogramma te downloaden van de website van de hardwarefabrikant.

Stap 7

Het komt voor dat het besturingssysteem een stationsletter toewijst aan externe media die eerder aan de aangesloten schijf waren toegewezen. Voer het commando "Configuratiescherm" - "Beheerprogramma's" - "Computerbeheer" - "Schijfbeheer" uit.

Stap 8

Klik met de rechtermuisknop op de regel met de naam van de externe HDD, selecteer in het vervolgkeuzemenu "Change drive letter or path to drive". Wijs een letter toe die nog niet in het systeem wordt gebruikt en klik op OK.

Stap 9

Als het systeem geen nieuwe harde schijf detecteert, is het goed mogelijk dat deze niet is geformatteerd. Open het gedeelte "Schijfbeheer", klik met de rechtermuisknop op de externe schijf en selecteer "Eenvoudig volume maken".

Stap 10

Uw computer heeft mogelijk USB-ondersteuning voor BIOS uitgeschakeld. In dit geval ziet de computer niet alleen de externe schijf, maar ook alle USB-apparaten. Je zult in het BIOS moeten gaan (hoe je dit doet lees je in de instructies voor het moederbord) en USB-ondersteuning inschakelen.

Stap 11

Als geen van het bovenstaande heeft geholpen en belangrijke informatie op de harde schijf is vastgelegd, moet u contact opnemen met het servicecentrum. Houd er echter rekening mee dat de reparatiekosten vergelijkbaar kunnen zijn met de kosten van een nieuwe externe schijf.

Aanbevolen: