Hoe Maak Je Een Kleur Transparant?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kleur Transparant?
Hoe Maak Je Een Kleur Transparant?

Video: Hoe Maak Je Een Kleur Transparant?

Video: Hoe Maak Je Een Kleur Transparant?
Video: Polyester Topcoat transparant inkleuren met pigment 2024, Mei
Anonim

Met Adobe Photoshop is het eenvoudig om een afbeelding met een transparante kleur te maken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn voor een logo dat vervolgens op verschillende foto's wordt geplaatst. Om de achtergrond van het logo niet voor elke illustratie te verwijderen, kun je de afbeelding een keer in gif-formaat maken met een transparante achtergrond.

Transparante kleur (achtergrond) in Photoshop
Transparante kleur (achtergrond) in Photoshop

Noodzakelijk

Hulpmiddelen: Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een afbeelding of open de voltooide afbeelding in Adobe Photoshop (Ctrl + O).

Hoe maak je een kleur transparant?
Hoe maak je een kleur transparant?

Stap 2

Maak dan een lege laag aan. Ga hiervoor naar het menu "Lagen", open het submenu "Nieuw" en selecteer "Laag". Er verschijnt een venster waarin u de initiële parameters van de laag kunt instellen, zoals het type overlap, kleur, dekking en enkele andere. Laat alles zoals het is en klik op "OK".

Of klik op de knop naast de prullenbak in het lagenpaneel.

Stap 3

Vouw het lagenpalet uit. Selecteer hiervoor "Lagen" (F7) in het menu "Venster".

Stap 4

De laag die u hebt gemaakt, bevindt zich bovenaan met de naam "Laag 1". Sleep het met de muis onder de onderste laag. Als je faalt, wordt de onderste laag geblokkeerd. Ontgrendel het en probeer het opnieuw.

Om een laag te ontgrendelen, dubbelklikt u erop en klikt u op "OK" in het venster dat wordt geopend.

Stap 5

Zorg ervoor dat de nieuwe laag een transparante achtergrond heeft. Je kunt erachter komen door het pictogram in het lagenpalet: een transparante afbeelding in Adobe Photoshop symboliseert een tekening die op een schaakbord lijkt. Als dit niet het geval is, selecteert u de laag met de muis, selecteert u vervolgens de hele afbeelding ("Selectie" - "Alle") en drukt u op "Del" op uw toetsenbord.

Hoe maak je een kleur transparant?
Hoe maak je een kleur transparant?

Stap 6

Navigeer in het menu Bestand naar Opslaan voor web en apparaten. Er wordt een venster met veel instellingen geopend. Selecteer het gif-formaat in de vervolgkeuzelijst en vink het vakje naast Transparantie aan. Dit geeft u toegang tot opties om een bepaalde kleur transparant te maken.

Hoe maak je een kleur transparant?
Hoe maak je een kleur transparant?

Stap 7

Selecteer de kleur die u transparant wilt maken met het gereedschap Pipet. U kunt ook een kleur selecteren in het deelvenster Kleurentabel. Dit paneel geeft alle kleuren weer die in het document aanwezig zijn.

Stap 8

Nadat u een kleur hebt geselecteerd, zoekt u de knop die is gemarkeerd met een rode cirkel en drukt u erop. Deze knop converteert de geselecteerde kleur naar transparantie.

Stap 9

Als je niet één, maar meerdere kleuren of tinten transparant wilt maken, ga dan verder met het selecteren van de stalen met de pipet (of in de kleurentabel) en converteer naar transparantie met de bovenstaande knop.

Alle wijzigingen die van invloed zijn op de afbeelding worden realtime weergegeven in een speciaal venster dat het leeuwendeel van de werkruimte in beslag neemt. U heeft dus controle over elke stap van dit proces.

Stap 10

Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u op "Opslaan", waarna een venster wordt geopend waarin u kunt aangeven waar de voltooide afbeelding moet worden opgeslagen. Selecteer een map en klik op "Opslaan".

Aanbevolen: