Hoe Maak Je Een Kleur Transparant In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kleur Transparant In Photoshop
Hoe Maak Je Een Kleur Transparant In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleur Transparant In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleur Transparant In Photoshop
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een site, kunt u een situatie tegenkomen waarbij de achtergrond van de afbeelding op geen enkele manier overeenkomt met de kleur van de site zelf. De voor de hand liggende oplossing is om deze achtergrond transparant te maken.

Hoe maak je een kleur transparant in Photoshop
Hoe maak je een kleur transparant in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de gewenste afbeelding in Adobe Photoshop (menu-item "Bestand" -> "Open" of sneltoetsen Ctrl + O). Klik op het menu-item "Selectie" (Selecteren) -> "Kleurbereik" (Kleurbereik). Het venster Kleurbereik verschijnt.

Stap 2

Zoek het item "Selecteren", het bevindt zich helemaal bovenaan het venster. Klik erop. In het menu dat opent, kun je een groep kleuren of tinten selecteren, die je later transparant kunt maken. Die. alleen rood, alleen groen, blauw of alleen middentonen, schaduwen, enz. Als u één kleur puntsgewijs moet selecteren, geeft u in deze paragraaf "By samples" aan.

Stap 3

Zoek naar Fuzziness om het kleurengamma dat u selecteert uit te breiden. Hieronder staan de items "Geselecteerd gebied" en "Afbeelding". Als u de eerste selecteert, wordt het geselecteerde gebied voorlopig weergegeven in het voorbeeldvenster van het programma. Als de tweede, dan wordt de hele afbeelding getoond.

Stap 4

Rechts in het venster bevinden zich drie knoppen met de afbeelding van de pipetten. De eerste is slechts een pipet, de tweede is een pluspipet en de derde is een minuspipet. Klik op de eerste en klik in het voorbeeldvenster of op het document zelf op de kleur die je transparant wilt maken. Selecteer "Geselecteerd gebied" om te zien welke delen van de afbeelding zijn geselecteerd.

Stap 5

Als je nog een kleur wilt toevoegen aan de geselecteerde kleur, klik dan op "Eyedropper +", en klik vervolgens op deze kleur. Als u aftrekt, ga dan op dezelfde manier te werk, alleen met behulp van de "Pipette-". Klik na het selecteren van de gewenste kleur (of kleuren) op OK. Zoals u kunt zien, zijn de geselecteerde kleuren nu gemarkeerd in het document.

Stap 6

In de lijst met lagen (als deze afwezig is, drukt u op F7), klikt u met de rechtermuisknop op de achtergrond, selecteert u in het menu dat verschijnt "Van achtergrond" en in het volgende venster - onmiddellijk OK. De achtergrond wordt een laag. Druk op Delete op je toetsenbord. De geselecteerde gebieden worden transparant.

Aanbevolen: