Hoe Hex Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Hex Te Bewerken
Hoe Hex Te Bewerken

Video: Hoe Hex Te Bewerken

Video: Hoe Hex Te Bewerken
Video: HEX CODE for Dummies (The Non-Technical Guide) (Base-16) 2024, Mei
Anonim

Hex-editor wordt gebruikt om gegevens in hexadecimale code-indeling te bewerken. Meestal worden met behulp van dergelijke toepassingen wijzigingen aangebracht in bestanden die zijn gemaakt met behulp van programmeertalen en vervolgens worden gecompileerd. Bijvoorbeeld in uitvoerbare bestanden (extensie exe, ex4, enz.), in bestanden van aangesloten bronnen (dll, res, enz.), schijfkopiebestanden (iso, mds, enz.).

Hoe hex te bewerken
Hoe hex te bewerken

instructies:

Stap 1

Profiteer van de ingebouwde hexadecimale code-editor, die bij de meeste toepassingen wordt geleverd voor het ontwikkelen of bewerken van softwareproducten in gecompileerde talen. Zo'n editor moet bijvoorbeeld onderdeel zijn van een geïntegreerde ontwikkelomgeving, debugger of disassembler-programma.

Stap 2

Zoek een zelfstandige toepassing voor het bewerken van hexadecimale codes op internet als u niet van plan bent altijd te programmeren. In dit geval heeft het geen zin om krachtige ontwikkeltools te installeren met een ingebouwde hex-editor. Op het net kun je een voldoende aantal van dit soort programma's vinden, zowel in een betaalde versie als gratis. Dit kan bijvoorbeeld de Cygnus Hex Editor-toepassing zijn. Dit is een editor met een zeer eenvoudige interface en bovendien hoeft hij niet te worden geïnstalleerd - hij is direct klaar om te werken na het downloaden naar uw computer. De gratis versie kan worden verkregen op de website van de ontwikkelaar, directe downloadlink

Stap 3

Druk op de toetscombinatie ctrl + o na het laden en starten van de hex-editor - hierdoor verschijnt het dialoogvenster voor het openen van bestanden op het scherm. Zoek het bestand waarvan u de code wilt bewerken en klik op de knop "Openen". Aan de linkerkant van het toepassingsvenster zal er een tabel zijn die de bytes aan informatie weergeeft die in het bestand zijn opgeslagen in hexadecimale codes, en aan de rechterkant zullen de corresponderende ASCII-tekencodes worden geplaatst. U kunt beide opties - HEX en ASCII - bewerken en de wijzigingen die u aanbrengt, worden tegelijkertijd in beide tabellen weergegeven. Druk op ctrl + s om alle wijzigingen in het originele bestand op te slaan.

Aanbevolen: