Een Woord Laten Inspringen

Een Woord Laten Inspringen
Een Woord Laten Inspringen

Video: Een Woord Laten Inspringen

Video: Een Woord Laten Inspringen
Video: 14. Microsoft Word: Tekst laten inspringen 2024, Mei
Anonim

Een goed gestructureerde tekst is niet alleen een regel van goede manieren bij het opstellen van documenten. In veel opzichten helpt de juiste opstelling van alinea's het oog van de lezer om de stof gemakkelijker te bestuderen, de tekst wordt intuïtief sneller gelezen. Hiervoor is het aan te raden om alinea-inspringingen in de teksten te plaatsen.

Woordinspringing
Woordinspringing

De eenvoudigste manier om inspringing in een woord in te stellen, is door het tabblad "Alinea" te gebruiken. Om dit te doen, selecteert u een stuk tekst waarvoor u een alinea-inspringing wilt instellen en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend het tabblad "Alinea". Selecteer in het veld "Eerste regel" "Inspringen", indien geselecteerd, verschijnt standaard de waarde "1, 25" in het aangrenzende venster. Het is deze breedte van de inkeping vanaf de rand van het blad die maatgevend is volgens de huidige GOST's op het gebied van kantoorwerk en archivering.

Houd er rekening mee dat als u één regel in een document laat inspringen met een waarde van bijvoorbeeld "1, 25", alle volgende tekst van het document dit interval ook moet behouden. De tekst die na het opgemaakte fragment wordt getypt, zal bij terugloop naar een nieuwe regel automatisch de alinea instellen volgens de eerder ingestelde parameter. Om de inspringing te verwijderen, plaatst u de cursor aan het begin van de regel en drukt u op de Backspace-toets.

U kunt ook een regel in een woord laten inspringen met behulp van de liniaal. Als de liniaal niet automatisch wordt weergegeven wanneer u het document opent, moet u deze functie activeren in het paneel "Bekijken".

Aan de basis van de liniaal bevinden zich drie markeringen, waarvan de bovenkant de vorm van een driehoek heeft - hij is het die het begin van de inspringing van de eerste regel van de alinea instelt. Om ermee te werken, moet u de cursor in het fragment plaatsen waar u de rode lijn moet instellen of een tekstfragment moet selecteren. Daarna wordt de bovenste driehoek naar rechts verschoven naar het gewenste niveau. In dit geval, als er meer dan één alinea is geselecteerd, wordt de inspringing alleen ingesteld in die gevallen waarin de alinea's worden "afgebroken" door de overdrachtstoets - Enter.

Aanbevolen: