Een Programma Debuggen

Inhoudsopgave:

Een Programma Debuggen
Een Programma Debuggen

Video: Een Programma Debuggen

Video: Een Programma Debuggen
Video: Без этого вы не станете программистом! Найти ошибку в коде. Отладка. Как пользоваться отладчиком #23 2024, Mei
Anonim

Het maken van een programma bestaat uit verschillende bewerkingen, die gezamenlijk de "levenscyclus" worden genoemd. Een van de belangrijkste stappen is testen. Haar belangrijkste taak is niet om ervoor te zorgen dat het werk correct is, maar om eventuele fouten op te sporen zodat ze later geen onaangename verrassing voor de klant worden. Hoe test je programma's?

Een programma debuggen
Een programma debuggen

instructies:

Stap 1

Begin met het testen van het programma. De eerste stap is het debuggen van het programma. Debuggen moet worden gedaan door een programmeur die de broncode heeft geschreven of de vereiste programmeertaal kent. Als u een van de bovenstaande bent, begin dan met het controleren van uw broncode op syntaxisfouten. Elimineer alle gevonden fouten. Doe dan statisch testen. Het moet worden gedaan om het programma te debuggen.

Stap 2

Controleer alle documentatie die is verkregen gedurende de gehele levenscyclus van het programma. Controleer de referentievoorwaarden, specificatie en broncode op naleving van de coderingsnormen. Dit zal helpen bepalen hoe het programma voldoet aan de eisen van de klant. Als u alle onjuistheden in de documentatie en programmacode verwijdert, geeft dit de hoge kwaliteit van de software aan.

Stap 3

Als u klaar bent met debuggen, gaat u verder met dynamische testmethoden. Ze worden gebruikt in het proces van de directe werking van het programma. Controleer de juistheid van het programma met behulp van vele tests uit de eerder opgestelde datasets. Elke test laat u zien in welke gevallen het programma is mislukt en is gecrasht. U hebt deze informatie nodig om de oorzaken van deze problemen op te lossen. Gebruik black box en white box methoden voor het testen. De "black box"-methode houdt in dat het maximale aantal fouten en storingen in één test wordt geïdentificeerd.

Stap 4

Bereid hiervoor twee datasets voor. De ene moet correcte informatie bevatten en de tweede is opzettelijk onjuist. Nadat u deze gegevens door het programma hebt uitgevoerd, stelt u de discrepantie vast tussen de echte en voorspelde functies.

Stap 5

Gebruik ook de "white box"-methode, waarbij u elke operator doorloopt om de interne structuur van het gesprek nauwkeurig te onderzoeken. Het test alle informatiepaden, de wisselkoers tussen vestigingen en individuele cycli. Elke operator wordt één keer doorlopen.

Aanbevolen: