Bedieningsfuncties Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Bedieningsfuncties Uitvoeren
Bedieningsfuncties Uitvoeren

Video: Bedieningsfuncties Uitvoeren

Video: Bedieningsfuncties Uitvoeren
Video: WiiU Installation 2024, Mei
Anonim

Computerbesturingsfuncties worden uitgevoerd door de beheerder. Afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt, voert deze gebruiker dezelfde functies uit, maar het zal niet werken om op dezelfde manier in te loggen met zijn account.

Bedieningsfuncties uitvoeren
Bedieningsfuncties uitvoeren

Noodzakelijk

Administrator wachtwoord

instructies:

Stap 1

Om de computerbeheerfuncties terug te geven, gaat u naar het besturingssysteem onder de naam van het beheerdersaccount. Selecteer hiervoor het account met de juiste rechten in de lijst bij de ingang en klik erop. Voer indien nodig uw wachtwoord in. Als je het vergeet, is dit slecht, maar soms te repareren. In de meeste gevallen is het belangrijkste om het hoofdbeheerderswachtwoord niet te verliezen, en nog beter om het niet zonder speciale noodzaak in te stellen.

Stap 2

Log in met een account met beheerdersrechten in de veilige modus. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op en drukt u vervolgens op de F8-toets of een andere, afhankelijk van uw moederbordmodel. Selecteer bij de keuze van de downloadoptie "Veilige modus" of de variaties ervan op basis van de doeleinden van het gebruik van het beheerdersaccount.

Stap 3

Als u het wachtwoord voor een account met computerbeheerdersrechten bent vergeten, maakt u een nieuw wachtwoord aan in de veilige modus. Maak daarna de map met documenten uit het vorige profiel beschikbaar om te kopiëren en voer deze actie uit, waarbij u de nieuw aangemaakte gebruiker als doelmap instelt.

Stap 4

Wanneer je zeker weet dat je alle benodigde gegevens hebt gekopieerd om verder te kunnen werken op de computer en er zijn geen originele kopieën meer van belangrijke bestanden in de gebruikersmap, ga dan naar het configuratiescherm van je computer, ga naar het instellen van accounts.

Stap 5

Selecteer de geblokkeerde gebruiker en verwijder deze samen met mappen en bestanden van uw computer. Een inactief account neemt dus geen extra schijfruimte in beslag. Maak in de toekomst een alternatieve computergebruiker voor het geval u plotseling het beheerderswachtwoord vergeet.

Aanbevolen: