Hoe Train Je Je Vuisten?

Inhoudsopgave:

Hoe Train Je Je Vuisten?
Hoe Train Je Je Vuisten?

Video: Hoe Train Je Je Vuisten?

Video: Hoe Train Je Je Vuisten?
Video: 6 Tips Om Je Stoten Harder Te Maken En Blessures Te Voorkomen! 2024, Mei
Anonim

Bij het trainen van vuisten zijn de belangrijkste gebieden waar het nodig is om te trainen de kracht van de knokkels van de handen en de kracht van het klemmen van de vuisten. De tweede parameter moet speciale aandacht krijgen - hoe strakker uw hand wordt geperst, hoe sterker de slag zal zijn en hoe kleiner de kans dat u de hand verwondt.

Hoe train je je vuisten
Hoe train je je vuisten

instructies:

Stap 1

Het klemmen van de vuist wordt beoefend met oefeningen die worden gebruikt om de grijpkracht van de hand te vergroten. De eenvoudigste hiervan zijn oefeningen met een flexibele of stijve polsexpander. De flexibele polsexpander is een rubberen ring met een diameter van vier tot vijf centimeter. Neem het in je hand en bal je vuist zo snel en hard mogelijk. Doe deze oefening totdat je hand volledig is afgewezen en verander dan van hand. Doe elk vijf tot zes sets. Voor het beste resultaat doe je deze oefening acht tot tien keer per dag.

Stap 2

Als je in de sportschool traint of een halter of dumbbells tot je beschikking hebt, gebruik dan oefeningen om je handen te strekken en te buigen met gewichten. Plaats uw handen, handpalmen naar boven, op een bank of op een ander oppervlak zodanig dat uw onderarmen met de binnenkant naar boven liggen en uw handen met gewichten vrij hangen en het gewicht met uw vingertoppen vasthouden. Knijp je hand scherp in een vuist, rol het projectiel naar de basis van de handpalm, ontspan je vingers en keer terug naar hun oorspronkelijke positie. Herhaal daarna de oefening. Voer zeven tot acht sets uit, waarbij elk een volledig falen van de handen bereikt.

Stap 3

Gebruik een stapel oude kranten, aan elkaar geniet en aan de muur gehangen, om de knokkels van de pols te versterken en om de juiste positie van de vingers bij een botsing te verzekeren. Gebruik om letsel te voorkomen een pak van tien tot vijftien centimeter dik en werk op tachtig tot negentig procent van je maximale slagkracht. Verwijder één vel per keer na elke training.

Stap 4

Combineer de bovengenoemde oefeningen met regelmatige push-ups op je vuisten. Ze moeten worden uitgevoerd met een scherpe schokbeweging, waarbij soepele liften zoveel mogelijk worden vermeden en de nadruk moet worden gelegd op de krachtcomponent van de oefening.

Stap 5

Als je deze oefeningen combineert met krachtoefeningen, doe ze dan met katoenen handschoenen. Ze hebben een lagere wrijvingscoëfficiënt dan de menselijke huid, dus je zult meer kracht moeten uitoefenen om het projectiel vast te houden, wat op zijn beurt zal leiden tot een toename van de grijpkracht.

Aanbevolen: