Wat Is Spelen?

Inhoudsopgave:

Wat Is Spelen?
Wat Is Spelen?

Video: Wat Is Spelen?

Video: Wat Is Spelen?
Video: HOE ZIJN DE OLYMPISCHE SPELEN ONTSTAAN? // Willem Wever // #38 2024, Mei
Anonim

Games worden een integraal onderdeel van het leven van een modern persoon. Iemand wordt aangetrokken door racen, iemand staat dichter bij sportsimulators, een groot publiek is gefascineerd door de wereld van fantasie. De gameplay trekt vaak evenveel aan als het spelscenario.

Wat is spelen?
Wat is spelen?

De oorsprong van gameplay

De eerste computerspellen waren primitieve logische programma's die sportdisciplines imiteerden: tennis, voetbal, hockey. Kunstmatige intelligentie was toen nog niet ontwikkeld, computers waren alleen beschikbaar voor wetenschappers en het leger, en de controle werd uitgevoerd met twee of drie toetsen op een enorm toetsenbord.

Met de komst van personal computers werden commerciële entertainmentproducten uitgevonden. Het concept van 'virtual reality' veronderstelt het gemak van het overbrengen van iemands gedachten naar een computerpersonage. De eigenaren van software-entertainmentbedrijven realiseerden zich dat het nodig was om een abstracte benadering van de werkelijkheid in het spel te creëren, door het te vullen met helden, aliens, sterren en het leger. Om realistisch te voelen, was het nodig om een engine te maken die de mechanica van het spel bestuurt (vaak werkten natuurkundigen en wiskundigen aan de engines) en een systeem van spelersmotivatie. Naast de engine en het script omvat het brede concept van 'gameplay' ook besturing.

Gameplay-cultus

Games Doom, Counter-Strike, World of Warcraft, Grand theft Auto, Fifa, Need for Speed boden gebruikers handige bediening, interessante levels en een duidelijk beloningssysteem. Hierdoor werden ze cult en hebben ze nog steeds miljoenen "legers" fans. Bovendien boden deze games gamers de mogelijkheid om de gameplay te diversifiëren. Spelers kunnen de gameplay aanpassen door cheats en mods toe te voegen; GTA- en NFS-gebruikers kunnen hun auto's in 3dMax maken door creatief te zijn.

De ontwikkelingsbedrijven begonnen de beste spelers aan te trekken om de gameplay te evalueren en te bewerken, om evenementen met miljoenen prijzen te organiseren om getalenteerde alfatesters te vinden.

Tegenwoordig zijn de ontwikkelaars van het script van de actie van het spel (de makers van de gameplay) tegelijkertijd specialisten in programmeren en ontwerpen. Bovendien moeten ze wetenschappers zijn en de prestaties van de motor evalueren.

Hoe zich aan te passen aan het spel

Op de forums van gameliefhebbers kun je tips lezen over hoe om te gaan met de gameplay, door een of ander niveau te gaan. Zo konden veel gamers het level van de game Grand theft Auto: Vice City, waarin je met een speelgoedhelikopter een wolkenkrabber moet opblazen, niet voltooien. Het was niet eenvoudig om met de helikopter te vliegen, maar sommige gamers hebben de missie volbracht en hun ervaring gedeeld: het was noodzakelijk om de bedieningselementen in de instellingen te wijzigen. Het gebruik van de ervaring van sterke gamers is een goede hulp in het "gevecht" met de moeilijkste gameplay.

Aanbevolen: