Hoe Teken Je Rook In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Rook In Photoshop
Hoe Teken Je Rook In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Rook In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Rook In Photoshop
Video: Photoshop CC: How to Create Effective SMOKE. 2024, Mei
Anonim

De taken die met behulp van moderne grafische rastereditors worden opgelost, worden voornamelijk geassocieerd met de verwerking van bestaande afbeeldingen. Het maken van een volwaardige compositie vanuit het niets in zo'n editor is een zeer arbeidsintensief proces. Fragmenten van realistische afbeeldingen met een hoge resolutie zijn veel gemakkelijker te verkrijgen bij het renderen van vectorafbeeldingen en 3D-scènes. Dankzij het grote aantal filters kunnen echter veel pseudo-realistische afbeeldingen eenvoudig worden gemaakt in rastereditors. Zo is het tekenen van rook in Photoshop een kwestie van een paar minuten.

Hoe teken je rook in Photoshop
Hoe teken je rook in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop grafische editor

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + N, of selecteer de items "Bestand" en "Nieuw …" in het hoofdmenu. Stel in het dialoogvenster dat verschijnt de parameters van het gemaakte document in. Voer in de vakken Breedte en Hoogte de breedte en hoogte van de afbeelding in. Het is logisch om deze waarden in te stellen in het bereik van 400-600 pixels. Selecteer Transparant in de lijst Achtergrondinhoud. Stel in de lijst "Kleurmodus" de waarde "RGB-kleur" in en in de lijst rechts ervan - de waarde "8 bit". Klik op de knop "OK".

Stap 2

Kies voor- en achtergrondkleuren. Klik op de bedieningselementen op de werkbalk met de bijbehorende kleuren. Dialoogvensters voor kleurselectie verschijnen. Zet de voorgrondkleur op grijs (hexadecimale RGB-waarde in het bereik B4B4B4-E8E8E8) en de achtergrondkleur op zwart.

Stap 3

Vul de volledige afbeeldingsruimte met zwart. Wissel de voor- en achtergrondkleuren om. Selecteer het gereedschap Emmertje. Klik met de muis ergens in de afbeelding. Wissel de voor- en achtergrondkleur weer om.

Stap 4

Maak een nieuwe laag. Selecteer "Laag", "Nieuw", "Laag …" in het menu of druk op de toetsen Shift + Ctrl + N.

Stap 5

Maak een vooraf ingestelde afbeelding van de rook. Activeer de "Polygonal Lasso Tool". Selecteer een vrije vorm van de afbeelding. De vorm van het selectiegebied moet in verticale richting worden uitgerekt. Het is wenselijk dat het voldoende onregelmatig van vorm en asymmetrisch is. Vul de selectie met de "Paint Bucket Tool" met de voorgrondkleur. Maak desgewenst de randen van het gebied lichter met de Dodge Tool. Deselecteer de selectie door op Ctrl + D te drukken. Voeg de lagen samen door "Laag" en "Omlaag samenvoegen" te kiezen in het menu, of door op Ctrl + E te drukken.

Stap 6

Pas het golffilter een willekeurig aantal keren toe op de afbeelding. Selecteer in het menu de items "Filter", "Vervormen", "Golf …". Het configuratiedialoogvenster wordt weergegeven. Selecteer de parameters voor het toepassen van het filter om de gewenste vorm van de beeldvervorming te bereiken, of druk meerdere keren op de knop "Randomize". Evalueer het resultaat door de verandering in de afbeelding in het voorbeeldvenster te bekijken. Klik op de knop "OK". Selecteer "Bewerken" en "Fade Wave …" in het menu, of druk op Ctrl + Shift + F. Vink in het dialoogvenster "Vervagen" het keuzerondje "Voorbeeld" aan. Voer in het veld "Dekking" een willekeurige waarde in in het bereik van 30-70 (terwijl u de afbeelding ziet veranderen). Klik op de knop "OK". Herhaal de volgorde van het toepassen van het filter en het verzwakken van de actie (bewerking "Fade") meerdere keren, waarbij de parameters worden gewijzigd. Kies soms ook een andere waarde dan "Normaal" in de lijst "Modus" van het dialoogvenster "Vervagen".

Stap 7

Pas een vervagingseffect toe op de afbeelding. Selecteer "Filter", "Vervagen", "Gaussiaans vervagen …" in het menu. Voer in het veld Straal een waarde in tussen 1,2-1,6. Klik op de knop "OK". Hiermee is de rooktekening voltooid.

Aanbevolen: