Hoe Teken Je Een Cirkel In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Cirkel In Photoshop
Hoe Teken Je Een Cirkel In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Cirkel In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Cirkel In Photoshop
Video: How to Make a Circle | Photoshop CC Tutorial 2024, April
Anonim

Het creëren van complexe grafische ontwerpdetails begint vaak met het tekenen van een reeks eenvoudige vormen zoals een cirkel. Er zijn verschillende manieren om een cirkel te tekenen in Photoshop.

Hoe teken je een cirkel in Photoshop
Hoe teken je een cirkel in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document in een grafische editor door de instellingen te openen met de opdracht Nieuw in het menu Bestand. Selecteer RGB-kleurmodus in de keuzelijst Kleurmodus. Selecteer in de lijst Achtergrondinhoud de optie Wit of Achtergrondkleur. Maak van een andere kleur dan de achtergrondkleur je voorgrondkleur. Dit is nodig om de getekende cirkel zichtbaar te maken.

Stap 2

De meest voor de hand liggende manier om een cirkel te tekenen is om een ronde penseelindruk te krijgen. Selecteer het penseel, ga naar het palet Penselen en open het tabblad Vorm penseeluiteinde. Als u het palet Penselen niet kunt vinden in het venster van de grafische editor, vouw het dan uit met de optie Penselen in het menu Venster.

Stap 3

Selecteer een van de ronde penselen en schakel de selectievakjes links van de namen van de palettabs uit. Pas op het tabblad Vorm van penseeluiteinde de grootte van het penseel aan door de gewenste grootte in pixels in te stellen met behulp van de schuifregelaar Diameter. Als u een cirkel met scherpe randen wilt, stelt u de Hardheid in op de maximale waarde. Hoe lager de waarde van deze parameter, hoe meer gevederde randen de penseelafdruk zal hebben.

Stap 4

Plaats de cursor op het nieuwe document en klik met de linkermuisknop. Een cirkel met een diameter gelijk aan de diameter van de geconfigureerde borstel is klaar.

Stap 5

Een andere manier om een cirkel te tekenen, is door een cirkelvormige selectie te maken en deze met kleur te vullen. Selecteer hiervoor de Elliptical Marquee Tool in het toolpalet, plaats de cursor op het geopende document en begin met het tekenen van een elliptische selectie. Druk tijdens het maken van een selectie op de Shift-toets en laat niet los totdat u een cirkel met de gewenste diameter krijgt.

Stap 6

Vul een cirkelvormige selectie met een kleur of textuur met behulp van de Paint Bucket Tool. Als u een textuur wilt gebruiken om een cirkel te vullen, selecteert u Patroon in de lijst in de optiebalk van het gereedschap Verfemmer.

Stap 7

Een andere manier om een cirkel in Photoshop te tekenen, is door de Ellipse Tool te gebruiken. Selecteer deze tool in het toolpalet en schakel over naar de modus Pixels vullen door op de knop in het instellingenpaneel te klikken die onder het hoofdmenu zal verschijnen na activering van de Ellipse Tool.

Stap 8

Begin met het tekenen van een ellips en druk op de Shift-toets. De vorm die u maakt, verandert van een ellips in een cirkel gevuld met de voorgrondkleur.

Aanbevolen: