Een Boom Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Boom Selecteren In Photoshop
Een Boom Selecteren In Photoshop

Video: Een Boom Selecteren In Photoshop

Video: Een Boom Selecteren In Photoshop
Video: Les 07 Photoshop tutorial - Een boom selecteren en plaatsen in een andere achtergrond 2024, Mei
Anonim

Een selectie in Photoshop is een speciale tool waarmee je kunt werken met een deel van een afbeelding dat wordt begrensd door een selectiekader. In dit geval kunt u een object van elke complexiteit selecteren, bijvoorbeeld een boom, door verschillende methoden te combineren.

Een boom selecteren in Photoshop
Een boom selecteren in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop geïnstalleerd op de computer

instructies:

Stap 1

Open Photoshop en druk op Ctrl + O. Selecteer een foto van de boom. Open het. Vouw het bovenste menutabblad van het venster uit. Vink het vakje naast Kanalen aan en kijk naar het werkvenster van Photoshop. In de rechter benedenhoek, als u het lagenpaneel niet hebt verplaatst, zou het kanalenpaneel moeten verschijnen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het blauwe kanaal (Blauw). Selecteer Dupliceer kanaal. Selecteer in het geopende venster de tekst (Blue Copy) en vervang deze door de tekst Tree Alpha. Doe hetzelfde voor het rode kanaal, maar hernoem het niet. Klik in het vierkant rechts van het Red Copy-kanaal. Er verschijnt een kijkgaatje en de afbeelding wordt rood.

Stap 3

Druk op Ctrl+L. Voer bij Invoerniveaus de waarden 50 in; 0,85; 222. Klik op "OK". Sleep het rode kopieerkanaal naar de meest linkse knop Kanaal laden als selectie (gestippelde cirkel) onder aan het palet Kanalen. Er verschijnt een selectie. Klik op het Tree Alpha-kanaal en druk op Ctrl + H op je toetsenbord. De selectie zal verdwijnen. Druk vervolgens op Ctrl + L. Voer waarden 120 in de velden Invoerniveaus in; 1,2; 255.

Stap 4

Druk op Ctrl + D en vervolgens op Ctrl + L. Pas de invoerniveaus zo aan dat de achtergrond wit is en de stam en takken van de kruin zwart. Gebruik waarden 30; een; 145 indien mogelijk. Druk vervolgens op Ctrl + I. De achtergrond wordt zwart en het hout wordt wit.

Stap 5

Sleep het Boom-alfakanaal vanaf stap 5 naar de knop Kanaal laden als selectie. Ga naar het deelvenster Lagen. Klik op de achtergrondlaag en sleep naar de tweede van de rechterknop (Nieuwe laag) onderaan het lagenpalet. Dubbelklik op de naam van de achtergrondkopie en hernoem deze naar Boom. Schakel de achtergrondlaag uit door in het kleine "oog"-vak ernaast te klikken.

Stap 6

Sleep de boomlaag naar de knop Laagmasker toevoegen. De achtergrond van de afbeelding wordt dambord, dat wil zeggen transparant. Klik op de zwart-witafbeelding die naast de kleur op de boomlaag verschijnt.

Stap 7

Verwijder het resterende terrein met een borstel. Druk op "En" op uw toetsenbord, specificeer een willekeurige grootte en hardheid 100. Stel de penseelkleur in op zwart. Schilder met een penseel over de resterende onnodige delen van de achtergrond. Sla de afbeelding op door op Shift + Ctrl + S te drukken. Geef het bestand een naam en sla het op in.png-indeling.

Aanbevolen: