Een Overzicht Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Overzicht Selecteren In Photoshop
Een Overzicht Selecteren In Photoshop

Video: Een Overzicht Selecteren In Photoshop

Video: Een Overzicht Selecteren In Photoshop
Video: Как сделать аватарку/логотип ?? ● Уроки Фотошоп 2024, Mei
Anonim

Photoshop is een van de beste hulpmiddelen voor het werken met bitmapafbeeldingen. Het programma heeft uitgebreide functies waarmee de gebruiker de afbeelding naar behoefte kan wijzigen. Bij het verwerken van afbeeldingen is een van de meest voorkomende taken het schetsen van de omtrek van een afbeeldingselement.

Een overzicht selecteren in Photoshop
Een overzicht selecteren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een omtrek te selecteren in Photoshop. De eenvoudigste is verbonden met het gebruik van de "Magic Wand" - Magic Wand. In het Componentenpalet ziet het pictogram eruit als een stokje met een asterisk aan het einde. Voor een juiste selectie van contouren moet de toverstaf correct zijn geconfigureerd. Stel de parameter Tolerantie in de gereedschapseigenschappen in op 30. Met deze waarde kunt u vrij zeker de omtrek van de gewenste afbeelding van de achtergrond scheiden.

Stap 2

Werken met de toverstaf is heel eenvoudig. Breng het naar de rand van het object waarvan u de omtrek wilt selecteren, en klik met de linkermuisknop. De omtrek van een deel van de afbeelding wordt gemarkeerd. Druk nu op Shift en houd de toets ingedrukt en klik nogmaals met de linkermuisknop in de buurt van het deel van de afbeelding dat nog niet door de omtrek is geselecteerd. Door op Shift te drukken, kunt u verder slepen op een reeds geselecteerd pad. Ga door met het maken van het pad op dezelfde manier. Als u zich vergist, schakelt u over naar de Engelse lay-out en drukt u op Ctrl + Z - de laatste actie wordt geannuleerd.

Stap 3

Wanneer het pad is gesloten, gaat u verder met het bewerken van de selectie. Het kan nodig zijn als de contouren in sommige delen van de afbeelding onjuist zijn uitgevoerd en de contour een deel van de afbeelding afsnijdt. Verlaag de tolerantiewaarde een beetje en verplaats de toverstaf naar het deel van de afbeelding dat door de omtrek wordt vastgelegd. Terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt, klikt u met de muis op het ten onrechte geselecteerde gebied. De contour wordt gecorrigeerd. Druk nu op Del, de bestaande achtergrond rond de afbeelding wordt verwijderd en gevuld met de achtergrond die is geselecteerd in het Componentenpalet.

Stap 4

Gebruik de component "Lasso" (Lasso Tool) om complexere paden te selecteren, vooral die welke met de achtergrond versmelten. Selecteer het, druk op de linkermuisknop en sleep het gereedschap langs de omtrek van de geselecteerde afbeelding totdat het pad is gesloten. Het nadeel van deze tool is dat de selectie handmatig wordt gedaan en de kwaliteit wordt bepaald door hoe nauwkeurig je de muis beweegt.

Stap 5

In veel gevallen zijn de mogelijkheden van de toverstaf en lasso onvoldoende om de contouren van een complex object nauwkeurig te definiëren. U moet bijvoorbeeld de afbeelding van een kat uit een foto knippen, zodat de snorharen en het haar behouden blijven. Het is onmogelijk en onnodig om elk haar met een toverstaf of lasso te selecteren - er is een handiger pengereedschap hiervoor.

Stap 6

Selecteer Pengereedschap - Paden. Selecteer nu door opeenvolgende muisklikken de omtrek van het afbeeldingselement dat u nodig hebt. Het maken van een complexe contour is behoorlijk arbeidsintensief, maar het resultaat betaalt zich terug voor alle bestede tijd. Probeer tegelijkertijd niet de kleinste elementen van de contour te selecteren (zoals de snor en het haar van een kat), in dit stadium moet u de algemene omtrek selecteren. Sluit het door nog een laatste keer met de muis op het eerste punt te klikken. Met de tool Rand verfijnen kunt u nu de grenzen van het pad nauwkeuriger definiëren. Aangezien het werken met deze tool behoorlijk moeilijk is, leest u erover in gespecialiseerde artikelen.

Aanbevolen: