Hoe Maak Je Een Mooie Tafel?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooie Tafel?
Hoe Maak Je Een Mooie Tafel?

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Tafel?

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Tafel?
Video: [titorial] hoe maak je een MOOIE tafel! 2024, Mei
Anonim

Als een tabel niet bedoeld is voor plaatsing op internet, worden meestal toepassingen uit de Microsoft Office-suite met kantoorprogramma's gebruikt om deze te maken - de Word-tekstverwerker of de Excel-spreadsheeteditor. De laatste biedt meer geavanceerde functies voor het werken met tabellen, dus hieronder zijn de tools voor een prachtig ontwerp van tabellen.

Hoe maak je een mooie tafel?
Hoe maak je een mooie tafel?

instructies:

Stap 1

Gebruik de standaard opties voor tafelindeling als basis voor verdere transformaties. Om dit te doen, selecteert u alle cellen in de tabel en opent u op het tabblad "Start" de vervolgkeuzelijst "Opmaak als tabel" in de groep "Stijlen" met opdrachten. Kies uit meer dan vijftig kleurenschema's. Daarnaast is er ook een item "Maak een tabelstijl", waarvan de selectie een paneel opent voor het maken en toevoegen van uw eigen variant aan deze lijst.

Stap 2

Pas het uiterlijk van de tabel aan nadat u de standaardlay-outstijl erop hebt toegepast. Om dit te doen, selecteert u opnieuw alle cellen in de tabel, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Cellen opmaken in het contextmenu dat verschijnt. Dit menu dupliceert een soortgelijk menu dat u kunt vinden via de knop Opmaak in de groep Cellen op het tabblad Start.

Stap 3

Stel het gewenste lijntype en de gewenste breedte in door de gewenste optie te selecteren in het lijntypeveld op het tabblad Rand. Stel de kleur voor deze lijnen in het veld met de juiste naam ("kleur") in. Geef aan de rechterkant van dit tabblad op welke randen u dit ontwerp wilt toepassen - binnen, buiten, onder, boven, enz. U kunt vervolgens andere lijntypen en kleuren selecteren en deze zo vaak als u wilt op de andere randen toepassen.

Stap 4

Stel de vulkleur van de tabelcellen in. Dit dient te gebeuren door de gewenste kleur te kiezen op het tabblad "Vullen". Door op de knop Vulmethoden te klikken, kunt u een meerkleurige vulling instellen met een vloeiende kleurovergang (gradiënt).

Stap 5

Klik op de knop "OK" en de wijzigingen die in de stijl zijn aangebracht, worden toegepast op de tabel.

Stap 6

Voeg aangepaste kolomstijlwijzigingen toe aan de voltooide tabel op basis van de gegevens die ze bevatten. In de groep commando's "Stijlen" op het tabblad "Home" is er een vervolgkeuzelijst "Voorwaardelijke opmaak", die opties bevat voor kleurgradatie van cellen volgens de opgegeven regels. U kunt bijvoorbeeld een regel instellen waarin de achtergrond van de cel met de kleinste waarden rood is, met de grootste - groen, en de rest heeft tussenliggende kleuren, waarvan de tinten hun positie op de schaal van minimaal naar maximaal.

Aanbevolen: