Hoe Maak Je Een Mooie Achtergrond In Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooie Achtergrond In Een Foto
Hoe Maak Je Een Mooie Achtergrond In Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Achtergrond In Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Achtergrond In Een Foto
Video: iOS 14 UITLEG hoe je je telefoon kan personaliseren! *tips, widgetsmith, app icon foto’s u0026 meer!* 2024, April
Anonim

Een goede foto kan bederven door achtergrondobjecten waar niemand bij het fotograferen op heeft gelet. U kunt zo'n foto verbeteren door de achtergrond in Photoshop te bewerken.

Hoe maak je een mooie achtergrond in een foto
Hoe maak je een mooie achtergrond in een foto

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarvan u de achtergrond opnieuw wilt doen in Photoshop met behulp van de optie Openen van het menu Bestand, druk op Ctrl + O of door het bestandspictogram naar het editorvenster te slepen. Voeg een nieuwe laag toe aan de foto door op de knop Een nieuwe laag maken in het lagenpalet te klikken.

Stap 2

Kies de hoofdkleur van de toekomstige achtergrond. Met Photoshop kunt u uw afbeelding bewerken zodat deze er natuurlijk uitziet tegen elke achtergrond. Als de foto echter op een goed verlichte plaats is genomen, zal het kiezen van een heldere achtergrond extra verwerking voorkomen. Voor foto's met veel schaduwen zal een donkere achtergrond werken.

Stap 3

Vul de gemaakte laag met de kleur die is gekozen voor de achtergrond met behulp van het gereedschap Emmertje. Gebruik de optie Alles onthullen in de groep Laagmasker van het menu Laag om een masker aan de gevulde laag toe te voegen.

Stap 4

Gebruik de toetsen Ctrl + J om de foto naar een nieuwe laag te kopiëren en scheid het voorgrondobject van de oude achtergrond met behulp van het filter Extract, waarvan het venster wordt geopend met de optie Extract van het menu Filter. Het resultaat is misschien verre van perfect, maar u krijgt de mogelijkheid om het te corrigeren.

Stap 5

Bewerk het masker van de toekomstige achtergrond, de bovenste laag in uw document. Gebruik hiervoor de optie Selectie laden van het menu Selecteren om de selectie te laden uit de laag die is verwerkt met het filter Extract. Door op de toetsen Shift + Ctrl + I te drukken, keert u de selectie om. Ga naar de nieuwe achtergrond en vul de geselecteerde delen van het masker met zwart. Deselecteer met de toetsen Ctrl + D. Corrigeer indien nodig de randen van het masker met het penseel.

Stap 6

De gecreëerde effen achtergrondkleur ziet er vlak uit. Je kunt er volume aan toevoegen door imitatie van lichtstralen te creëren en penseelafdrukken van verschillende groottes toe te voegen, in willekeurige volgorde verspreid.

Stap 7

Maak een nieuwe laag bovenop de achtergrond om de verlichting te schilderen. Gebruik de Polygonal Lasso Tool om de trapeziumvormige geëxtrudeerde vorm te selecteren. De kanteling moet overeenkomen met de richting van het licht in de originele opname. Kies een tint voor de balk die je maakt die overeenkomt met de kleuren op de foto. Voor een donkere achtergrond kun je wit gebruiken, voor een lichtere afbeelding is een cyaan, geelachtige of roodachtige tint geschikt.

Stap 8

Vul de selectie met de geselecteerde kleur en pas de optie Bewegingsonscherpte uit de groep Vervagen van het menu Filter toe op de gemaakte vorm. Pas de richting van de vervaging aan zodat deze overeenkomt met de kanteling van de straal. Maak meerdere kopieën van de verwerkte laag en pas de optie Vrije transformatie van het menu Bewerken erop toe. Door het formaat van de afbeelding te wijzigen, krijg je een smallere straal.

Stap 9

Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de kopieën van de lagen te verplaatsen, zodat u veel stralen van verschillende dikte krijgt. Sommige lichtlijnen kunnen achter de figuur in de afbeelding worden verschoven. Ga hiervoor naar de achtergrond en laad de selectie met het masker van deze laag als bron. Keer terug naar de lichtsimulatie en verwijder het gedeelte dat het onderwerp bedekt met de optie Wissen van het menu Bewerken.

Stap 10

Breng penseelstreken aan op het lichtere gedeelte van de achtergrond. Maak hiervoor nog een laag en open het palet Penselen. Selecteer met het gereedschap Penseel een voorbeeld van het penseel dat u gaat gebruiken om de achtergrond in te vullen. Dit kan op het tabblad Vorm van penseeluiteinde. Pas de parameters van de spreiding van afdrukken aan op de tabbladen Vormdynamiek en Verstrooiing, met de nadruk op de verandering in de afbeelding in het onderste gedeelte van het palet. Als u penseelstreken wilt krijgen die in kleur verschillen, past u de instellingen op het tabblad Kleurdynamiek aan.

Stap 11

Vul de bovenste laag met penseelafdrukken. U kunt de resulterende afbeelding dupliceren en enkele penseelmarkeringen voor de vorm in de foto plaatsen. Verlaag de dekking voor de laag met deze prints.

Stap 12

Sla de resulterende afbeelding op in een psd-bestand dat alle lagen bevat. Misschien wilt u de details van de gemaakte achtergrond wijzigen. Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om op te slaan. Voor een snelle weergave van de bewerkte foto selecteert u het jpg-formaat.

Aanbevolen: