Hoe U Uw Tracks Opneemt In

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Tracks Opneemt In
Hoe U Uw Tracks Opneemt In

Video: Hoe U Uw Tracks Opneemt In

Video: Hoe U Uw Tracks Opneemt In
Video: Hoe koppel ik mijn profiel aan mijn abonnement? 2024, Mei
Anonim

Het opnemen van tracks in een thuis- of professionele opnamestudio is een van de belangrijkste en noodzakelijke stappen in het werk van een muzikaal project, of het nu gaat om een soloartiest, een ensemble (groep) of een enkele componist. In elk geval is de opname verdeeld in verschillende fasen, waarvan de volgorde professionals niet aanbevelen om te breken.

Hoe u uw tracks opneemt
Hoe u uw tracks opneemt

instructies:

Stap 1

De eerste stap is het opnemen van de percussiepartij. Plaats de microfoons naast elke drum en sluit ze aan op de versterker. Sluit een andere microfoon aan op de luidspreker die op de computer is aangesloten. Druk op de opnameknop in de geluidseditor met de metronoom aan (het tempo moet worden ingesteld). Jij of de muzikant begint de partij op de kit te spelen.

Stap 2

De volgende stap is het opnemen van de bas. Deze partij is in de regel toegewezen aan de basgitaar en bestaat uit eenvoudige bewegingen in ritme en melodie, de duur ervan is niet te kort. Het is beter om dubbele elementen niet twee keer te spelen, maar te kopiëren en op de juiste plaatsen te plakken.

Stap 3

Ritmegitaar kan volgen (indien aanwezig in de partituur). Net als andere instrumenten speelt ze met een metronoom.

Stap 4

Vervolgens worden de instrumenten één voor één opgenomen, waarbij de achtergrondpartijen worden gespeeld. Er moeten er een paar zijn om de rest van de muzieklagen niet te overlappen. Ze kunnen om de beurt spelen om de toon van het muzikale weefsel te variëren.

Stap 5

Last but not least worden solo-instrumenten opgenomen: stem, leadgitaar, enzovoort. Ze moeten gedurfd opvallen tegen de achtergrond van echo's, bas en akkoorden.

Stap 6

Na het opnemen begint de mengfase. Ruis wordt verwijderd, valse noten worden verwijderd, het volume wordt aangepast, effecten worden toegevoegd.

Aanbevolen: