Hoe Zonnestralen Te Tekenen

Inhoudsopgave:

Hoe Zonnestralen Te Tekenen
Hoe Zonnestralen Te Tekenen

Video: Hoe Zonnestralen Te Tekenen

Video: Hoe Zonnestralen Te Tekenen
Video: 10 TIPS OM BETER TE LEREN TEKENEN! - CreaChick 2024, September
Anonim

De zonnestralen die door de wolken gaan, geven het landschap een schilderachtige uitstraling. Helaas is zo'n scène niet altijd mogelijk om met een camera vast te leggen. U kunt echter stralen in Photoshop tekenen en deze op de afbeelding plaatsen.

Hoe zonnestralen te tekenen
Hoe zonnestralen te tekenen

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open een foto die geschikt is voor het toepassen van lichteffecten in Photoshop. De stralen moeten worden bewerkt zonder de afbeelding te beïnvloeden. Om deze kans te krijgen, voegt u er een nieuwe laag bovenop door op Ctrl + Shift + N te drukken.

Stap 2

Schakel het gereedschap Veelhoeklasso in en maak een selectie in de vorm van een geëxtrudeerd trapezium. Vul het met wit met behulp van het gereedschap Emmertje of schilder over met het gereedschap Penseel. Deselecteer de selectie met behulp van de optie Deselecteren van het menu Selecteren of door op Ctrl + D te drukken. De resulterende vorm is een blanco voor de straal.

Stap 3

Een vervaging toepassen op de voorinstelling. Open hiervoor de filterinstellingen met de optie Bewegingsonscherpte in de groep Vervagen van het menu Filter. Stel de mate van vervaging in, waarbij u zich richt op de verandering in de afbeelding in het documentvenster. De hoek van de vervaging moet ongeveer overeenkomen met de kantelhoek van de te vervagen vorm. Dit zorgt voor een lichtstraal met een ondoorzichtige bovenrand en bevedering aan de onderkant.

Stap 4

Om een straal te maken met een ondoorzichtig midden en doezelen aan beide randen, past u de optie Gaussiaans vervagen toe op de voorinstelling, die gemakkelijk te vinden is in dezelfde groep. Pas de mate van onscherpte op dezelfde manier aan als bij het filter Bewegingsonscherpte.

Stap 5

Een enkele straal is misschien niet genoeg om een foto een schilderachtige uitstraling te geven. Dupliceer de reeds gemaakte lichte laag met behulp van de Ctrl + J-toetsen, zet het gereedschap Verplaatsen aan en verplaats de kopie van de straal opzij. U kunt het lichteffect transparanter maken door de dekking voor de laag te verlagen. De optie Vrije transformatie in het menu Bewerken maakt de straal breder of dunner.

Stap 6

Verzamel alle stralen in één laag, pas de optie Omlaag samenvoegen van het menu Laag toe op de bovenste laag, totdat alleen de foto en de laag met het licht in het document overblijven. Gebruik de optie Alles onthullen in de groep Laagmasker van het menu Laag om een masker op de stralenlaag te maken. Gebruik het penseel om het masker met zwart te schilderen in die gebieden waar de stralen niet zichtbaar mogen zijn. Dit kunnen objecten op de voorgrond zijn die zich tussen de stralen en de camera bevinden.

Stap 7

Verander indien nodig de kleur van de stralen. Gebruik hiervoor de optie Tint / Verzadiging in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding. Schakel de optie Inkleuren in de instellingen in en pas de juiste tint aan.

Stap 8

Sla de bewerkte foto op in een bestand met een andere naam dan de originele foto met behulp van de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: