Hoe Geluid Te Synthetiseren

Inhoudsopgave:

Hoe Geluid Te Synthetiseren
Hoe Geluid Te Synthetiseren

Video: Hoe Geluid Te Synthetiseren

Video: Hoe Geluid Te Synthetiseren
Video: Lambada - Kaoma Cover PA2x Tyros 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het mogelijk om alle muziekbestanden te kopen, maar het creatieve proces van het creëren van je eigen melodie is een onvergelijkbaar plezier. Met behulp van computervooruitgangen kun je leren hoe je een aantal behoorlijk interessante composities kunt maken.

Hoe geluid te synthetiseren
Hoe geluid te synthetiseren

instructies:

Stap 1

Er zijn programma's die digitale muziek kunnen maken. In het bijzonder, een van hen - Sound Forge, biedt de mogelijkheid om geluid te synthetiseren. Neem eerst een willekeurig bestand en verwerk het met de gebruikelijke effecten. Kijk wat je krijgt. En ga dan verder met het creëren van individuele geluiden, maak er een compositie van, maak unieke instrumenten, integreer alles in de geluidsreeks - en je compositie is klaar. Met het programma kun je elk geluid omzetten in een behoorlijk fatsoenlijke melodie.

Stap 2

Om te synthetiseren, opent u eerst het bewerkingsvenster van een nieuw gemaakt of reeds voltooid bestand. Voer het werk uit met behulp van het submenu-commando Synthese van het menu Tools. Synthese is het gemakkelijkst te bereiken met behulp van het dialoogvenster Eenvoudige synthese, dat wordt aangeroepen door de laatste opdracht.

Stap 3

Stel de amplitude in met de schuifregelaar, deze bevindt zich altijd aan de linkerkant van het venster. Selecteer een golfvorm in de lijst Golfvorm. Hier zijn de volgende opties mogelijk: Vierkant - wat betekent een blokgolf; Sinus is een sinusgolf; Zaag - betekent zaagtandgolf; Ruis - vertaald als "lawaai"; Driehoek - driehoekige golf; Absolute sinus - De golf die wordt weergegeven door de sinuseenheid.

Stap 4

Wanneer het gesynthetiseerde signaal wordt ingebed in een bestand, worden de gegevens die het bevat uit elkaar gespreid. Plaats het geluid dat u op deze plaats hebt gemaakt. Selecteer in de volgende lijst "Een nieuwe golf toevoegen" een van de drie posities: aan het begin van het bestand Begin van het bestand; waar de cursor was - Cursor, en ook aan het einde van het bestand.

Stap 5

Houd er rekening mee dat synthesizers die door een computerprogramma zijn nagebootst, niet in de meest directe zin van het woord (druk op de toetsen van het toetsenbord) kunnen worden gespeeld. Hier stelt u het effect in van de acties die worden uitgevoerd als de song wordt afgespeeld. Elk apparaat heeft een reeks patronen die in een specifieke volgorde worden afgespeeld. Een specifiek patroon bestaat uit stappen, elk met een percussief geluid of toegewezen noot. Het patroon mag niet langer zijn dan zestien stappen. Programmeer hun volgorde in een compositie in het werkvenster bij het openen of maken van een nieuwe compositie.

Aanbevolen: