Een Elektronische Encyclopedie Maken

Inhoudsopgave:

Een Elektronische Encyclopedie Maken
Een Elektronische Encyclopedie Maken
Anonim

In korte tijd heeft internet verschillende belangrijke tijdperken doorgemaakt, waarbij de opvattingen over de organisatievormen en presentatie van inhoud telkens aanzienlijk zijn veranderd. Statische zeer gespecialiseerde sites zijn vervangen door portals, vaak vol met heterogene informatie. Toen verschenen blogs, die conceptueel projecten van de auteur zijn. Sociale netwerken, die enorm populair zijn geworden, zijn de belichaming geworden van het ideaal van een metaportaal, symbiotisch versmolten met het forum. En vandaag is het niet langer nodig om te puzzelen over de keuze van een engine voor een referentiebron. Het is veel gemakkelijker om een elektronische encyclopedie te maken.

Een elektronische encyclopedie maken
Een elektronische encyclopedie maken

Noodzakelijk

  • - hostingaccount;
  • - domein;
  • - browser;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Kies een content management systeem op basis waarvan de elektronische encyclopedie gaat functioneren. Indien gewenst kunt u in deze hoedanigheid gebruik maken van flexibel general purpose CMS, zoals Drupal. Dit is echter lang niet altijd handig.

Het is beter om de voorkeur te geven aan gespecialiseerde wiki-engines zoals MediaWiki (https://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki), Open-Site Code (https://open-site.org/code/) of DokuWiki (https://www.dokuwiki.org/dokuwiki). In dit geval, door flexibiliteit en veelzijdigheid op te offeren, verwerft u geavanceerde functionaliteit (wiki-opmaak, revisiegeschiedenis bijhouden, rechten instellen om documenten te bewerken), specifiek gericht op het werken met encyclopedische bronnen.

Stap 2

Download de distributiekit van het geselecteerde CMS van de site van de ontwikkelaar. Controleer de beschikbare versies voordat u gaat downloaden. Je moet niet proberen de nieuwste build te krijgen, omdat dit vaak alfa-, bèta- of release-kandidaten zijn (gemarkeerd met RC-handtekeningen, release-kandidaat). Geef de voorkeur aan de meest recente maar stabiele distributie (meestal gemarkeerd als stabiel). Sla het distributiepakketbestand op de computerschijf op.

Stap 3

Bekijk de beschikbare documentatie voor het installeren van de encyclopedie-engine. Gewoonlijk zijn de benodigde instructies opgenomen in tekstbestanden die zich in de hoofdmap van de CMS-distributie bevinden. Daar vindt u ook links naar meer gedetailleerde instructies in andere documenten of op de site van de ontwikkelaar.

Stap 4

Installeer het CMS op de server. Pak de distributiebestanden uit in een map op uw lokale media. Upload ze naar de server met behulp van een FTP-clientprogramma. Bereid de installatie voor. Volg de instructies in de documentatie. In de regel moet u voor een wiki-CMS een database maken en de toegangsrechten voor sommige bestanden en mappen wijzigen (tenminste die waarin aangepaste afbeeldingen worden geladen). Ga verder met de installatie door het installatiescript uit te voeren.

Stap 5

Bekijk de handleidingen voor het gebruik en beheer van uw CMS. Vaak is basisinformatie over deze problemen te vinden in de online Help. Veel meer gedetailleerde informatie kan echter worden verkregen uit de documentatie op de site van de ontwikkelaar, evenals op de forums van de gebruikersgemeenschappen van dit type CMS.

Stap 6

Begin met het vullen van de encyclopedie. Schrijf de eerste artikelen en plaats ze op de site. Voeg pagina's toe met informatie over de encyclopedie zelf, de kennissecties waaraan deze is gewijd, het beleid voor het maken en verspreiden van het materiaal. Plaats links naar deze informatie op de hoofdpagina van de encyclopediesite.

Stap 7

Promoot de encyclopedie. Betrek geïnteresseerde gebruikers om het te delen.

Aanbevolen: