Hoe De Gewenste Poort Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Gewenste Poort Te Openen
Hoe De Gewenste Poort Te Openen

Video: Hoe De Gewenste Poort Te Openen

Video: Hoe De Gewenste Poort Te Openen
Video: Hoe maak je een fundering, betonnen vloeren en een veranda voor een uitbreiding met je eigen handen 2024, Mei
Anonim

De computer heeft meer dan 65 duizend poorten. De poort wordt alleen geopend als een programma het gebruikt. Het poortnummer wordt geselecteerd door het besturingssysteem of de actieve toepassing. In sommige gevallen moet de gebruiker mogelijk een specifieke poort openen.

Hoe de gewenste poort te openen
Hoe de gewenste poort te openen

instructies:

Stap 1

Het programma heeft een poort nodig om met het netwerk te communiceren. Sommige programma's werken met standaardpoorten, andere worden door het besturingssysteem elke vrije poort toegewezen. Bij gebruik van standaardpoorten zijn ze hardgecodeerd in de configuratie van het programma. Om een specifieke poort te openen, moet deze daarom worden gespecificeerd in de instellingen van het programma dat ermee zou moeten werken.

Stap 2

Verwar het openen van een poort op uw computer niet met het toestaan dat de firewall een poort opent voor verbinding. In het eerste geval hebben we het over het daadwerkelijk openen van de poort - dat wil zeggen, een programma begint het te gebruiken. In de tweede kan de poort worden gesloten (dat wil zeggen, geen programma gebruikt het), maar wanneer u het probeert te openen, blokkeert de firewall de verbinding niet.

Stap 3

U kunt een lijst met geopende poorten op uw computer zien, wat handig kan zijn als u vermoedt dat het systeem is geïnfecteerd door Trojaanse paarden. Klik op de opdrachtregel: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtregel". Er verschijnt een zwart consolevenster, dit is de opdrachtregel. Voer het commando netstat –aon in en druk op Enter.

Stap 4

In de lijst die verschijnt, in de kolom "Lokaal adres", ziet u een lijst met geopende poorten op uw computer. De kolom "Extern adres" bevat adressen en poorten op externe computers. In de kolom "Status" wordt de status van de verbinding weergegeven. De laatste kolom, PID, toont u de proces-ID's. Ze zijn handig als u wilt weten welk programma een bepaalde poort opent.

Stap 5

Typ takenlijst in hetzelfde venster en druk nogmaals op Enter. Er verschijnt een lijst met processen die op het systeem worden uitgevoerd. In de tweede kolom, direct achter de naam van de processen, staan hun identifiers, waarmee u gemakkelijk het programma kunt vinden dat de poort heeft geopend waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 6

Als u een poort in de standaard Windows-firewall moet openen, dan kan dit ook via de opdrachtregel. Om bijvoorbeeld poort 34567 te openen, typt u de opdracht in de console: netsh firewall add portopening TCP 34567 system en drukt u op Enter. Om het weer te sluiten, voert u het commando in: netsh firewall delete portopening TCP 34567. U kunt de console- en Windows-firewallinstellingen bekijken door het commando in te voeren: netsh firewall show config.

Aanbevolen: