Ondertitels Aansluiten Connect

Inhoudsopgave:

Ondertitels Aansluiten Connect
Ondertitels Aansluiten Connect

Video: Ondertitels Aansluiten Connect

Video: Ondertitels Aansluiten Connect
Video: NL ondertiteling aan zetten 2018 2024, Mei
Anonim

Ondertitels in films bieden veel mogelijkheden voor slechthorenden, maar ook in die gevallen waarin u de film in de originele voice-acting wilt bekijken zonder vertaling en nasynchronisatie - omwille van esthetisch plezier of training in een vreemde taal. Ondertitels helpen je om de betekenis van de film bij te houden en tegelijkertijd kun je luisteren naar de lijnen van de personages met de originele stemmen van de acteurs. In dit artikel laten we u zien hoe u ondertitels in uw film kunt inschakelen.

Ondertitels aansluiten connect
Ondertitels aansluiten connect

instructies:

Stap 1

Het is het beste om hiervoor een functionele videoviewer met externe ondertitels te gebruiken - bijvoorbeeld VobSub. Met dit programma kun je ondertitels aansluiten zonder ze op de film te leggen, of desgewenst ondertitels over elkaar heen leggen met behulp van het TextSub-filter, dat moet worden gecontroleerd op installatie tijdens de installatie in de sectie Plug-ins.

Stap 2

Om het bekijken en overlappen van ondertitels gemakkelijker te maken, geeft u het ondertitelbestand een naam die overeenkomt met de naam van het filmbestand. In dit geval worden bij het starten van de film automatisch ondertitels met dezelfde naam geopend.

Stap 3

Als de chronologie van de ondertitels iets afwijkt van de film - ze zijn traag of lopen ze voor op het originele geluid en de originele tekst, dan kun je de ondertitels in de echte modus heen en weer verplaatsen met VobSub.

Stap 4

Daarnaast helpt Subtitle Workshop je om ondertitels nauwkeuriger en nauwkeuriger met je film te synchroniseren, waardoor je nog meer opties hebt om met filmtitels te werken.

Stap 5

Als je ondertitels permanent met een film wilt samenvoegen, gebruik dan het TextSub-filter, dat net hierboven werd genoemd.

Stap 6

Om titels en video's samen te voegen, hebt u een ander hulpprogramma nodig: VirtualDub. Met dit kleine gratis videobewerkingsprogramma kun je een videobestand en ondertitels in verschillende formaten samenvoegen - srt, sub, ssa, smi, pcb en ass.

Stap 7

Installeer in de map voor VirtualDub-plug-ins het ondertitelfilter en open vervolgens het videobestand. Ga naar het menu Video, open de sectie filters, klik op Toevoegen en selecteer TextSub in de lijst. Klik daarna op "Openen" en laad de gewenste ondertitels.

Stap 8

Geef in het menu Videocompressie de bitsnelheid en het coderingstype voor uw film op en sla het bestand vervolgens op onder een nieuwe naam met bijgevoegde ondertitels, waarbij u de parameter Volledige verwerkingsmodus opgeeft bij het opslaan.

Stap 9

Controleer eerst of het lettertype en de taal in de ondertitels correct zijn geïnstalleerd, zodat ze correct worden weergegeven in het gedeelte Tekstinstellingen van het VobSub-programma.

Aanbevolen: