Hoe Maak Je Een Fantasie In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Fantasie In Photoshop
Hoe Maak Je Een Fantasie In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Fantasie In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Fantasie In Photoshop
Video: Liquid Paint Marbling Effect in Photoshop 2024, April
Anonim

Met de grafische editor Photoshop kun je wonderen doen: maak fantastische collages, verander meisjes in feeën, bouw fantastische gebouwen. Het eenvoudigste voorbeeld van een fantasielandschap is een kasteel in de wolken, dat iedereen kan maken met de tools van Photoshop.

Hoe maak je een fantasie in Photoshop
Hoe maak je een fantasie in Photoshop

Noodzakelijk

geschikte foto's om te bewerken

instructies:

Stap 1

Zoek op internet naar grote afbeeldingen van verschillende onweerswolken en een witte wolk, heuvels en een kasteel. Het is wenselijk dat de geselecteerde foto's duidelijk zijn en niet wazig. Open de map met uw opgeslagen afbeeldingen. Maak een nieuw document door te klikken op Bestand → Nieuw of Ctrl + N. Stel een groot formaat in op het nieuwe canvas. Zet het lagenpalet aan met de F7-toets als deze niet aan staat. Sleep de cloudfoto vanuit de map naar het canvas.

Stap 2

Dupliceer de wolkenlaag door op Ctrl + J te drukken. Klik in het hoofdmenu op Afbeelding → Aanpassingen → Autocontrast (in sommige versies van Photoshop wordt dit pad ingekort tot Afbeelding → Autocontrast). Selecteer in het deelvenster Lagen de Overlay-modus in de vervolgkeuzelijst met modi en stel de dekking in op 45%. Voeg beide lagen samen tot één met Ctrl + E. Verhoog indien nodig de scherpte in Filter → Verscherpen → Verscherpen.

Stap 3

Gebruik de Patch Tool in de werkbalk als u een meer dramatische lucht wilt creëren. De patch is handig als de helft van de afbeelding donkerder is dan de andere. Om dit te doen, dupliceert u de laag met de combinatie Ctrl + J, verschuift u het donkere deel naar het lichte, zonder het volledig te overlappen. Selecteer een pleister.

Stap 4

Teken een cirkel op de naad die tussen de donkere en lichte delen verschijnt. Plaats de cursor binnen de selectie. Sleep de selectie naar een stuk van de foto dat de naad kan overlappen. Druk op Ctrl + D om de selectie ongedaan te maken. Herhaal dit meerdere keren totdat de naad verdwijnt. Sla het bestand op, om geen gegevens te verliezen, in het.psd-formaat met een willekeurige naam.

Stap 5

Sleep de heuvelafbeeldingen en plak ze op de wolkenafbeelding. Plaats de heuvellagen naast elkaar zodat de ene foto de andere een beetje overlapt. Selecteer beide lagen en druk op Ctrl + E om ze samen te voegen tot één laag. Gebruik de Patch Tool om voorzichtig de naad tussen de heuvels te verwijderen. Let op het kleurenschema en vermijd te zwarte of te witte vlekken. Verplaats de heuvels naar beneden zodat de helft zichtbaar is.

Stap 6

Schakel over naar de bewerkingsmodus Snel masker door op Q te drukken. Selecteer een zwarte harde borstel in de werkbalk. Verf de lucht over de heuvels en wis zo nodig extra streken met de Eraser. Verlaat de modus door nogmaals op Q te klikken, druk op Ctrl + Shift + I. Druk op Del op je toetsenbord. Voeg alle lagen samen door op Ctrl + Shift + E te drukken. Houd vervolgens Ctrl + U ingedrukt en plaats in het vak naast Verzadiging -50.

Stap 7

Plaats een kasteel op het canvas door het vanuit de map te slepen en neer te zetten. Neem een gum, verminder de hardheid tot nul en stel de ondoorzichtigheid in op 30-40% in de bovenste balk. Wis de fundering van het kasteel zodat het lijkt alsof het zweeft, en klik meerdere keren met de gum aan de zijkanten van het kasteel. Open de tweede afbeelding met een witte wolk en breng deze over naar het werkdoek. Wis de lucht rond de wolk met een gum en verander de dekking van de gum naar 100%. Plaats de wolk onder het kasteel en verberg de gewiste kasteelfundering.

Stap 8

Voeg alle lagen samen door op Ctrl + Shift + E te drukken. Dupliceer de laag met Ctrl + J en selecteer in Afbeelding Aanpassingen en klik vervolgens op Curven. Maak de afbeelding dynamisch door twee punten te plaatsen - bovenaan (geschatte coördinaten: 202 Input, 255 Output) en onderaan (70 Input, 34 Output).

Stap 9

Zet in het lagenpalet deze laag op Vermenigvuldigen en verminder de dekking naar 20-40%. In plaats van Curves kunt u deze gebruiken op de gedupliceerde High Pass-laag van het subtabblad Overige van het tabblad Filter. Stel de waarde in op 10. Stel de laag in op Overlay-modus. Sla de afbeelding op in.png-indeling. Het fantasielandschap met een magisch kasteel is klaar.

Aanbevolen: