Tekst Schrijven In Photoshop

Inhoudsopgave:

Tekst Schrijven In Photoshop
Tekst Schrijven In Photoshop

Video: Tekst Schrijven In Photoshop

Video: Tekst Schrijven In Photoshop
Video: Tekst op een Foto zetten met Photoshop 2024, Mei
Anonim

Met de buitengewone ontwikkeling en populariteit van digitale fotografie tegenwoordig, bevat vrijwel elke personal computer veel afbeeldingen die in Photoshop kunnen worden bewerkt. Het is vaak nodig om een soort inscriptie op de afbeelding te plaatsen. Met behulp van de grafische editor Adobe Photoshop is dit niet moeilijk om te doen. We laten u zien hoe u tekst in Photoshop schrijft door deze op een transparante achtergrond te plaatsen.

Tekst schrijven in Photoshop
Tekst schrijven in Photoshop

instructies:

Stap 1

Download de photoshop-app en maak een nieuw bestand aan. Klik hiervoor in de bovenste menubalk op Bestand -> Nieuw en stel daar de parameters van de toekomstige afbeelding in breedte, hoogte en resolutie in, en vergeet niet om Transparant op te geven in het veld "Achtergrondinhoud".

Stap 2

Selecteer in de werkbalk de knop waarop de letter T is getekend, deze wordt "Horizontale tekst" genoemd. Door erop te klikken, selecteert u het rechthoekige gebied waarin onze inscriptie zich zal bevinden. Selecteer in de tekstwerkbalk die bovenaan verschijnt het lettertype, de hoogte, de kleur en andere parameters - cursief, vet, plaatsing.

Stap 3

Voer uw tekst in. U kunt experimenteren met verschillende vervormingen door op de knop "Vervormde tekst" in het bovenste tekstbedieningspaneel te klikken. De stijlen hier zorgen voor verschillende aberraties, de mogelijkheid om het te schrijven met een boog, golf, enz.

Stap 4

U kunt de labelstijl ook wijzigen in het venster Stijlen. Om dit te doen, activeert u het door op het item "Venster" -> "Stijlen" in het bovenste paneel van het Photoshop-menu te klikken. Aanvullende interessante stijlen kunnen van internet worden gedownload en worden uitgebreid met de standaardset die door het programma wordt aangeboden. Wijzig de stijl van het label en kies niet alleen de stijl, maar ook de parameters ervan door op de knop Laagstijl toevoegen in het stijlvenster te klikken.

Stap 5

Wanneer u klaar bent met het maken van het label, kunt u de extra witruimte wegknippen, zodat alleen het label overblijft. Om dit te doen, selecteert u in de hoofdmenubalk Afbeelding -> Trimmen en geeft u aan dat het trimmen moet gebeuren op basis van transparante pixels. Sla het bestand daarna op in PNG- of GIF-indeling om de transparantie van de laag waarop de tekst is geschreven te behouden.

Aanbevolen: