Hoe De Structuur Te Beschrijven?

Inhoudsopgave:

Hoe De Structuur Te Beschrijven?
Hoe De Structuur Te Beschrijven?

Video: Hoe De Structuur Te Beschrijven?

Video: Hoe De Structuur Te Beschrijven?
Video: Zo maak je een goede structuur voor je scriptie | Scribbr 🎓 2024, Mei
Anonim

Een structuur in de meeste programmeertalen, in het bijzonder C++, is een speciaal datatype, een verzameling willekeurige elementen. De inhoud van de structuur wordt bepaald op het moment van de beschrijving en de samenstellende elementen kunnen van verschillende typen zijn. De declaratie en beschrijving van de structuur is overal in het programma mogelijk, totdat deze wordt aangeroepen.

Hoe de structuur te beschrijven?
Hoe de structuur te beschrijven?

instructies:

Stap 1

Meestal bevat de beschrijving van de constructie ook de verklaring. Aangezien de structuur in feite een nieuw gegevenstype is, moet de naam uniek zijn binnen hetzelfde programma. In C++ wordt het sleutelwoord struct gebruikt om een structuur te declareren. Elk element van de structuur op het moment van de beschrijving moet ook worden gedeclareerd, met een volledige indicatie van het type en de hoeveelheid geheugen die het in beslag neemt. Een voorbeeld van een beschrijving: struct My_struct1 {int data1; char-gegevens2 [20]; float data3;}; Hier is My_struct1 de naam van de gemaakte structuur. Items tussen haakjes worden velden genoemd, ze specificeren de inhoud van de structuur. Elke instantie van het nieuwe type bevat één variabele int en een float, evenals een array van 20 karakterwaarden (char).

Stap 2

Maak voor verder werk een instantie van de structuur: My_struct1 Data_St; Een verwijzing naar een structuur wordt op dezelfde manier gemaakt als voor elk ander type met behulp van de "*"-operator: My_struct1 * pointData_St;

Stap 3

Bij het schrijven van programmacode ontstaan vaak situaties waarin een nieuwe structuur moet worden genoemd voordat deze volledig is beschreven. Gebruik in dit geval de korte vorm van de declaratie: struct My_struct2; Het is echter nog steeds onmogelijk om zijn objecten na zo'n record te declareren, omdat het onmogelijk is om de hoeveelheid geheugen in te stellen die daarvoor nodig is. Geef daarom, voordat u instanties declareert, de volledige vorm van beschrijving van de structuur: struct My_struct2 {int data1, data2;};

Stap 4

Als de structuur bedoeld is om slechts op één plaats in uw programma te worden gebruikt, combineer dan de typedeclaratie met de variabeledeclaraties. In dit geval mag de structuurnaam niet worden opgegeven. Declareer het vereiste aantal instanties direct na de structuurbeschrijving, zoals aangegeven in het volgende voorbeeld: struct {int data1; char data2;} exs1, exs2; Hier zijn exs1 en exs2 objecten van het aangemaakte type en bevatten integer- en karaktergegevens.

Aanbevolen: