Een Macro Aanroepen

Inhoudsopgave:

Een Macro Aanroepen
Een Macro Aanroepen

Video: Een Macro Aanroepen

Video: Een Macro Aanroepen
Video: macro ? 2024, April
Anonim

Een macro is een opgenomen reeks opdrachten die met een enkele toetsaanslag of door op een knop te klikken kan worden uitgevoerd. De eenvoudigste macro kan in elk kantoorprogramma worden gemaakt - Word of Excel om het werken met documentatie te vergemakkelijken.

Een macro aanroepen
Een macro aanroepen

Noodzakelijk

MS Access-programma

instructies:

Stap 1

Kies desgewenst hoe u de macro wilt uitvoeren. Ze zijn allemaal onderverdeeld in twee groepen: directe en indirecte lancering. De directe lancering van een macro wordt uitgevoerd bij het maken en debuggen van een macro vanuit het databasevenster. Nadat het werk eraan is voltooid, wordt het geassocieerd met de nodige evenementen en daarna wordt de lancering indirect.

Stap 2

Open het databasevenster, ga naar het tabblad "Macro", dubbelklik met de linkermuisknop op de gewenste macro. Selecteer het en druk op Enter of klik op de opdracht Uitvoeren op de werkbalk. Om fouten in de macro op te sporen, voert u deze uit vanuit het ontwerpervenster. Klik hiervoor op de knop "Start".

Stap 3

Voer de macro uit met behulp van het menu "Extra", vervolgens het item "Macro" en de opdracht "Macro uitvoeren". Selecteer in het dialoogvenster "Macro uitvoeren" dat wordt geopend het gewenste object uit de lijst die zich in de database bevindt en klik op de knop "OK".

Stap 4

Voer de macro indirect uit door de macro op te geven als een actie van een knop op de werkbalk of een menu-item. U kunt ook een macro opgeven als gebeurtenishandler. Wanneer een gebeurtenis van een formulier, controle of rapport plaatsvindt, wordt de handler die aan deze gebeurtenis is gekoppeld gestart; een macro kan in zijn rol handelen en de acties uitvoeren die u nodig hebt. Voer een macro uit vanuit een andere macro. Om dit te doen, selecteert u bij het maken het argument "Repeat Count" en "Repeat Condition". Dit zal je helpen je loops te organiseren.

Stap 5

Maak een vooraf gedefinieerde macro die automatisch wordt uitgevoerd wanneer u de database opent. Het heet AutoExec. Of maak een AutoKeys-macro die kan worden uitgevoerd door op een specifieke toetscombinatie te drukken. U kunt ook een macro uitvoeren vanuit een Visual Basic-procedure. Om dit te doen, voert u de opdracht DoCmd "Voer de naam van de macro in".

Aanbevolen: