Hoe De Aanmaakdatum Van Een Bestand Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Aanmaakdatum Van Een Bestand Te Achterhalen?
Hoe De Aanmaakdatum Van Een Bestand Te Achterhalen?

Video: Hoe De Aanmaakdatum Van Een Bestand Te Achterhalen?

Video: Hoe De Aanmaakdatum Van Een Bestand Te Achterhalen?
Video: Track the Location of Anyone On the Internet! 2024, Maart
Anonim

Elk bestand in het Windows-besturingssysteem heeft een constante set van vereiste attributen: naam, extensie, grootte, aanmaakdatum en andere. Sommige attributen, zoals naam of extensies, kunnen worden gewijzigd, andere - zoals de aanmaakdatum - blijven hetzelfde, ongeacht het besturingssysteem.

Hoe de aanmaakdatum van een bestand te achterhalen?
Hoe de aanmaakdatum van een bestand te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - Total Commander-programma.

instructies:

Stap 1

Zoek een bestand waarvan u het attribuut interesseert. Voor het gemak kunt u dit doen in Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het bestand en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu - meestal is dit de allerlaatste. Dit menu geeft alle basisparameters weer van de bestanden die op uw computer beschikbaar zijn. Het is ook vermeldenswaard dat u met het besturingssysteem kunt achterhalen met welk model de camera de foto is gemaakt.

Stap 2

Het tabblad Algemeen geeft informatie weer over alle bestandskenmerken: het type, de naam van de toepassing waaraan het bestand is gekoppeld, locatie, grootte, aanmaakdatum, wijzigingsdatum en kenmerken zoals Alleen-lezen, Verborgen, Gearchiveerd … Controleer de aanmaakdatum van het bestand in de juiste sectie. Het datumformaat is standaard: dag, maand, jaar en exacte tijd tot seconden.

Stap 3

Andere bestandsbeheerders hebben deze bewerking veel gemakkelijker gemaakt. Dus in het Total Commander-programma wordt informatie over de aanmaakdatum van bestanden weergegeven in een speciale kolom na de extensie en grootte. Gebruik deze software als u de aanmaakdatum van een bestand wilt bekijken. Je kunt het vinden op de officiële website van de ontwikkelaars wincmd.ru.

Stap 4

De aanmaakdatum van het bestand kan niet worden gewijzigd met de gebruikelijke Windows-tools, dus dit kenmerk kan als constant worden beschouwd en worden gebruikt bij het uitvoeren van verschillende bewerkingen op bestanden. Met Total Commander kunt u bijvoorbeeld bestanden sorteren op aanmaakdatum. U kunt een zoekopdracht organiseren voor bestanden die op een bepaalde dag of niet ouder dan een bepaald aantal dagen zijn gemaakt, over de gehele harde schijf van uw computer. Dit is bijvoorbeeld handig bij het behandelen van een computer tegen virussen.

Aanbevolen: