Een Object Invoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Object Invoegen In Photoshop
Een Object Invoegen In Photoshop

Video: Een Object Invoegen In Photoshop

Video: Een Object Invoegen In Photoshop
Video: Photoshop - afbeelding invoegen 2024, Mei
Anonim

Het invoegen van een object is een van de meest voorkomende acties die in Photoshop worden uitgevoerd. Een fragment van een afbeelding kan aan een afbeelding worden toegevoegd door het te kopiëren uit een ander document dat in deze grafische editor is geopend, of door de optie Plaatsen te gebruiken en een object uit een bestand in te voegen.

Een object invoegen in Photoshop
Een object invoegen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - achtergrond afbeelding;
  • - een bestand met een object om in te voegen.

instructies:

Stap 1

Open de achtergrondafbeelding in de grafische editor met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Gebruik de optie Plaatsen van hetzelfde menu om het object in het document te plaatsen. Pas het formaat indien nodig aan door het vak eromheen te verplaatsen. Om het object zelf langs de achtergrond te verplaatsen, selecteert u het gereedschap Verplaatsen. Als u de ingevoegde afbeelding met een bepaald aantal pixels moet verplaatsen, gebruikt u de pijltoetsen.

Stap 2

Een afbeelding die in het document is ingevoegd met behulp van de optie Plaatsen, is een slim object dat is gekoppeld aan het originele bestand. Als de afbeelding die u als overlay op de achtergrondlaag hebt gelegd, aanvullende bewerking nodig heeft, zoals achtergrondverwijdering of kleurcorrectie, gebruikt u de optie Slim object in de groep Rasteren van het menu Laag.

Stap 3

Gebruik de optie Kleurbereik van het menu Selecteren om een effen achtergrond van het ingevoegde object te verwijderen. Klik op de kleur die u wilt verwijderen en vink het selectievakje Omkeren aan. Om de geselecteerde gebieden te verbergen, voegt u een masker toe aan de laag met behulp van de knop Laagmasker toevoegen in het lagenpalet.

Stap 4

Als de achtergrond uit veel verschillende tinten bestaat, schakelt u het gereedschap Pen in de modus Pad in en strijkt u over het object langs de rand. Nadat u het pad hebt gesloten, roept u met de rechtermuisknop het contextmenu op en selecteert u de optie Selectie maken. Als u de randen van de ingevoegde afbeelding wilt laten doven, specificeert u de mate van doezelen in het veld Doezelstraal. Verberg de achtergrond door een laagmasker te maken.

Stap 5

Een object dat in een afbeelding is ingevoegd, moet mogelijk worden bewerkt om het kleurengamma dichter bij de achtergrond te brengen. Maak hiervoor een aanpassingslaag met de optie Kleurbalans in de groep Nieuwe aanpassingslaag in het menu Laag.

Stap 6

Om het effectgebied van het filter te beperken tot het geplakte object, gaat u naar de laag waar het zich bevindt en past u de optie Selectie laden van het menu Selecteren toe. Om de achtergrond uit te sluiten van het gebied van de aanpassingslaag, moet u de geladen selectie omkeren. Dit wordt gedaan door de optie Inverse van hetzelfde menu. Klik op het masker op de filterlaag en gebruik het gereedschap Verfemmer om het geselecteerde gebied met zwarte kleur te vullen.

Stap 7

Open de filterinstellingen met de optie Layer Content Options van het Layer-menu en pas de kleur van het ingevoegde object aan het kleurenschema van de achtergrondafbeelding aan.

Stap 8

In een Photoshop-document kunt u een object invoegen dat zich op een van de lagen van een bestand bevindt dat in een ander venster van de grafische editor is geopend. Selecteer hiervoor de inhoud van de gewenste laag met de optie Alles van het menu Selecteren en kopieer de afbeelding met de optie Kopiëren van het menu Bewerken. Klik op het venster waarin de achtergrondafbeelding is geopend en plak het object met de optie Plakken van hetzelfde menu.

Stap 9

Als u een gelaagd bestand met een ingevoegd object wilt opslaan, gebruikt u de optie Opslaan als in het menu Bestand en selecteert u het psd-formaat. Voor een bestand met één laag slaat u de afbeelding op in jpg-indeling.

Aanbevolen: