Foto's Maken Met Effecten

Inhoudsopgave:

Foto's Maken Met Effecten
Foto's Maken Met Effecten

Video: Foto's Maken Met Effecten

Video: Foto's Maken Met Effecten
Video: How to Turn Photos into Cartoon Effect - Photoshop Tutorial 2024, Mei
Anonim

Photoshop heeft de unieke mogelijkheid om tekeningen en foto's om te zetten in unieke meesterwerken, en u kunt deze mogelijkheden benutten door te leren hoe u de gereedschappen van de beroemde grafische editor gebruikt. Laten we eens kijken hoe u van een gewone foto in Adobe Photoshop een originele en effectieve afbeelding kunt maken die de aandacht trekt en verrast, en een beetje speelt met verschillende effecten.

Foto's maken met effecten
Foto's maken met effecten

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst de foto die u wilt converteren. De afbeelding van een persoon of een object dat we erop nodig hebben, moet duidelijk, helder en van voldoende kwaliteit worden afgebeeld.

Maak dan een redelijk groot bestand in Photoshop (1920 x 1200 pixels). Gebruik het vulgereedschap om het gemaakte gebied met zwart of een andere donkere tint dicht bij zwart te vullen.

Stap 2

Selecteer daarna het gereedschap Penseel en stel de juiste waarden ervoor in: grove diameter (300-400), dekking 20-30% en hoge mate van zachtheid.

Kies een aangename tint uit het kleurenpalet die je leuk vindt, bijvoorbeeld lila.

Stap 3

Maak een nieuwe laag en maak er wat lichte vlekken op met een semi-transparante kwast. Maak dan nog een laag en maak er extra kleurvlekken op. Stel de opties voor het overvloeien van lagen in op Color Dodge. De kleuren zullen prachtig in elkaar overlopen.

Stap 4

Nu is het tijd om de geselecteerde foto op de gemaakte achtergrond in te voegen. Knip eerst de figuur van een persoon of object op de foto uit, je hebt deze nodig zonder achtergrond. Gebruik het gereedschap Pen, het gereedschap Lasso of een snelmasker om de vorm te selecteren. Nadat de vorm volledig is geselecteerd, kopieert u de selectie naar een nieuwe laag en brengt u deze vervolgens over naar de voorbereide achtergrond.

Stap 5

Ga weer terug naar de achtergrond. Neem een klein penseel, kies een lichte kleur en begin willekeurig kleine stippen op de achtergrond rond de vorm te plaatsen, een verstrooiing van sterren nabootsend. Wissel kleinere punten af met grotere - dit zal de illusie van volume creëren. Verander de kleuren regelmatig van zachte lichte tinten naar puur wit.

Stap 6

Voeg een lichteffect toe aan de vorm, neem hiervoor opnieuw een heel zacht penseel met een grotere diameter (200px), en verf met witte kleur, maak een licht gloedeffect rond de vorm op de foto.

Stap 7

De foto ziet er al goed uit, maar je kunt er een interessant effect aan toevoegen in de vorm van cirkels met verschillende texturen. Selecteer de Ellipse Tool uit de Toolbox en teken een cirkel met de dekking 100% Vul 0% op de achtergrond in de buurt van de vorm.

Ga naar de laageigenschappen op het tabblad Verloopoverlay. Stel de dekking in op 20%, de lineaire stijl, de hoek -169 en de overvloeiparameter op Color Dodge. Als dit correct wordt gedaan, zal de cirkel halverwege naar de achtergrond verdwijnen.

Stap 8

Dupliceer de cirkellaag zo vaak als je wilt en plaats de gedupliceerde cirkels over de achtergrond zodat ze een mooie compositie vormen.

Selecteer in het lagenvenster Curven en bewerk ze zodat de afbeelding meer contrast krijgt (kant-en-klare parameter Donkerder RGB).

Stap 9

Voeg desgewenst een bubbeleffect toe aan uw foto. Gebruik hiervoor opnieuw het ellipsgereedschap en teken een cirkel zonder vulling (Vul 0%, Dekking 70%). Geef in de laaginstellingen de geschilderde cirkel een Inner Shadow met een Hard Light-instelling en een dekking van 42%, en voeg vervolgens een Inner Glow, Emboss en een glanzend oppervlak (Satin) toe. Open Vrije transformatie in het menu Bewerken en verander de vorm van de bubbel en verhoog het aantal bubbels in de foto naar eigen inzicht.

Stap 10

Experimenteer zelf met verschillende soorten effecten, waarvan er een groot aantal zijn in Photoshop. Mogelijk kunt u uw eigen unieke, opvallende effect op de foto creëren.

Aanbevolen: