Speciale Effecten Maken In Een Film

Inhoudsopgave:

Speciale Effecten Maken In Een Film
Speciale Effecten Maken In Een Film

Video: Speciale Effecten Maken In Een Film

Video: Speciale Effecten Maken In Een Film
Video: Top 10 Films Voor u0026 Na Special Effects 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen heeft waarschijnlijk films gezien met onrealistische stunts, betoverende foto's, prachtige landschappen. Hoe zou dit allemaal kunnen? Met de ontwikkeling van informatietechnologie wordt alle videoverwerking uitgevoerd met behulp van software. Het is niet moeilijk om te leren hoe je je eigen speciale effecten kunt maken in verschillende video's.

Speciale effecten maken in een film
Speciale effecten maken in een film

Noodzakelijk

Personal computer, Video Paint-programma

instructies:

Stap 1

Hier zijn speciale programma's voor. Bijvoorbeeld Video Paint. Met dit programma kun je speciale effecten maken in films en verschillende video's, commercials. Voer het hulpprogramma uit. Open een nieuw project. Stel de gewenste opties in. Klik OK". Een wit veld van het gemaakte project wordt voor u geopend. Onderaan het programmavenster ziet u een virtuele tape met frames van de toekomstige film. Als u op een frame van deze "tape" klikt, wordt de werkruimte ingenomen door het geselecteerde frame. Allereerst moet u de achtergrondkleur van de toekomstige videoclip wijzigen. Voer hiervoor de volgende opdracht uit. Klik op "Frame" en "FilmColor". Kies een kleur uit het voorgestelde palet, maar niet wit. Je hebt dit nodig om het effect meer visueel te maken. Selecteer een rechthoekig gebied in het programmavenster. Roep het contextmenu op met de rechtermuisknop. Selecteer daarin het commando "Soft Edges".

Stap 2

In dit geval verschijnt een klein venster waarin u de numerieke waarde op ongeveer twintig moet instellen. Daarna zult u zien dat de rechthoek afgeronde randen heeft. Roep nu het contextmenu opnieuw op met de rechtermuisknop. Selecteer de "Vul" steek. Als gevolg van deze bewerking wordt het geselecteerde fragment van het frame gevuld met een bepaalde kleur. Voer de bewerkingen "Kopiëren" en "Plakken" uit zonder de selectie te verwijderen. Je hebt nu een nieuwe laag. Kopieer het naar alle volgende frames. Selecteer hiervoor de commando's "Bewerken" en "Power Duplicate" in het programmamenu. Kijk naar de reeks frames onderaan het programmavenster. Als je alles goed hebt gedaan, verschijnt er een rechthoekig "scherm" op alle frames. Creëer nu het effect van het geleidelijk schilderen. Om dit te doen, moet u een macro gebruiken. Begin met schilderen op het werkframe.

Stap 3

Wanneer de animatie is voltooid, stopt u de macro-opnamemodus. Klik hiervoor op de knop "Opnemen". Er verschijnt een klein venster op het scherm met een voorstel om de gemaakte macro onder een naam op te slaan. Klik op de gemaakte macro en sleep deze zonder de muisknop los te laten naar het werkgebied. Hierbij verschijnt een venster met aanvullende instellingen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een macro te gebruiken. Ten eerste kan het eindresultaat op alle frames tegelijk worden toegepast. In dit geval zal er natuurlijk geen animatie worden waargenomen, omdat alle frames van de clip dezelfde afbeelding zullen bevatten. Ten tweede kunt u in het venster "Macro-afspeelopties" de progressieve animatiemodus instellen. Stel bijvoorbeeld de macromodus in op Progressive. Exporteren naar video wordt uitgevoerd met de opdracht "Bestand" en vervolgens "Videobestand maken".

Aanbevolen: