Hoe Schrijf Je Een Memo

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Memo
Hoe Schrijf Je Een Memo

Video: Hoe Schrijf Je Een Memo

Video: Hoe Schrijf Je Een Memo
Video: BRENles NL Schrvdh Memo schrijven 2024, Mei
Anonim

Een spiekbriefje is een verzameling richtlijnen voor een specifiek onderwerp. De doelgroepen voor de herinneringen kunnen tieners, ouders, studenten, chauffeurs, toeristen en andere categorieën mensen zijn. De memo's worden als onderdeel van educatieve programma's via bezoekershoeken verspreid bij sociale, educatieve, culturele en andere instellingen. Ook worden herinneringen gebruikt tijdens promoties van commerciële bedrijven.

Hoe schrijf je een memo
Hoe schrijf je een memo

instructies:

Stap 1

Voordat u een checklist samenstelt, moet u de informatie verzamelen die de basis zal vormen. Aangezien memo's in verschillende formaten zijn - van het formaat van een zakkalender tot een klein boekje, moet u beslissen hoeveel nuttige tips het moet bevatten en in welke vorm het voor de consument moet verschijnen. U kunt ook kennis maken met het materiaal dat al beschikbaar is van andere organisaties, om niet te herhalen wat ze hebben gedaan en een startpunt te vinden voor het maken van uw memo.

Stap 2

Belangrijk in de memo is het kleurontwerp, dat in veel gevallen overeenkomt met het kleurenschema van het logo van uw organisatie. Elke publicatie, van een boekje tot een album, trekt vooral aan met zijn kleuren. Daarom raden we je aan om verschillende opties uit te proberen om de meest succesvolle te kiezen. Indien nodig kunt u contact opnemen met een specialist.

Stap 3

Elke memo, ongeacht het formaat, begint met een beroep op de lezer. Het bevat een samenvatting van de relevantie van het probleem, voor de oplossing waarvan een potentiële klant de informatie in de spiekbrief nodig kan hebben. Een beroep op de lezer is verplicht om de aandacht te trekken van degene die per ongeluk zijn ogen op hem heeft gericht. Vaak wordt de titel van de memo gepresenteerd als een simpele vraag, bijvoorbeeld: "Hoe kom ik aan een rijbewijs?"

Stap 4

De hoofdtekst van de memo is ontworpen in de vorm van tips, die zijn onderverdeeld in thematische blokken of reeksen. De belangrijkste vereisten voor de inhoud van dit deel zijn de beschikbaarheid en relevantie van de gepresenteerde informatie. Na het lezen van de memo moet de lezer in de verleiding komen om hem in de tas te doen en ernaar terug te keren wanneer de gelegenheid zich voordoet. U kunt de memo beëindigen met de contactgegevens van uw organisatie.

Aanbevolen: