Hoe Te Ruilen?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Ruilen?
Hoe Te Ruilen?

Video: Hoe Te Ruilen?

Video: Hoe Te Ruilen?
Video: 1 DAG VAN HUISDIER RUILEN MET ONNEDI! *Experiment* 2024, Mei
Anonim

Aanzienlijke versnelling van het besturingssysteem kan worden bereikt door de parameters van het wisselbestand te wijzigen. Dit bestand is een standaard OS-tool om de stabiele werking te garanderen van verschillende gelijktijdig draaiende applicaties die niet genoeg RAM hebben.

Hoe te ruilen?
Hoe te ruilen?

instructies:

Stap 1

Stel een vaste grootte van het wisselbestand in om schijffragmentatie te verminderen en ervoor te zorgen dat vrije schijfruimte opnieuw wordt toegewezen. Open hiervoor het "Configuratiescherm" en ga naar het gedeelte "Systeem". Open het tabblad "Prestaties" en stel dezelfde waarde in voor de parameters "Minimum" en "Maximum" in de instellingen voor virtueel geheugen.

Stap 2

Een cijfer dat 2-4 keer groter is dan de grootte van het RAM-geheugen is voldoende. Als u bijvoorbeeld 1024 MB RAM hebt, voert u 2048-4096 MB in voor de grootte van het wisselbestand. In hetzelfde dialoogvenster kunt u het station selecteren waarop het wisselbestand zich zal bevinden.

Stap 3

Als u twee besturingssystemen op uw computer hebt geïnstalleerd, zoals Win 9x en Win NT, kunt u er slechts één wisselbestand aan toewijzen om lokale schijfruimte te besparen. Zoek het bestand System.ini in de map Windows 9x en voeg de parameter PagingFile = paging-bestandsnaam toe aan de sectie. Bijvoorbeeld PagingFile = D: / Pagefile.sys als het Windows NT-bestand zich op station D bevindt en Pagefile.sys heet. Daarna moet het oude wisselbestand Win386.swp worden verwijderd.

Stap 4

De parameter PagingDrive is verantwoordelijk voor het maken van een schijf voor het wisselbestand en het is de grootte die verandert wanneer u de waarden voor de minimum- en maximumparameters wijzigt via het configuratiescherm. PagingFile heeft echter voorrang en als PagingFile is geïnstalleerd, hoeft u PagingDrive niet meer te gebruiken.

Stap 5

Bovendien kunt u anders handelen - het besturingssysteem, als het Windows 2000 of XP is, "dwingen" om toegang te krijgen tot het wisselbestand van een andere, eerdere versie van het systeem. Om dit te doen, moet u de sleutel PagingFiles in de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / Memory Management wijzigen.

Stap 6

Deze sleutel bevat de waarden voor de grootte van de wisselbestanden op verschillende logische stations. Als uw computer bijvoorbeeld Windows 98 op station C en Windows 2000 of XP op station D heeft, wijzigt u de bestandsnaam D: / Pagefile. Sys in C: / Win386.swp.

Aanbevolen: